Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-06-08

Lindab förvärvar danska Muncholm, specialister på produkter till plåtslagare

Lindab kompletterar sin nuvarande verksamhet i Danmark med förvärvet av Muncholm A/S, Danmarks ledande grossist för plåtslagare. Muncholm erbjuder hållbara tak- och fasadlösningar samt maskiner. Med förvärvet får Lindab en viktig direktkanal till plåtslagare i Danmark.

Muncholm bearbetar stål, zink, koppar och aluminium samt erbjuder lösningar för tak och fasader. Bolaget är ledande på aluminiumfasader och självbärande tak och har även ett omfattande erbjudande av maskiner och verktyg. De är kända för sin höga servicenivå och för att erbjuda kunden support med ritningar och byggexpertis.

I Danmark erbjuder Lindab ventilationsprodukter och byggprodukter. Byggprodukterna säljs idag genom återförsäljare och inte direkt till plåtslagare. Med förvärvet av Muncholm får Lindab upparbetade relationer med plåtslagare och arkitekter i Danmark. Muncholm erbjuder högkvalitativa produkter som passar väl in i Lindabs sortiment.

"Vi är mycket glada över att välkomna Muncholm till vår danska verksamhet", säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. "Muncholm är ett mycket välskött bolag som förstått hur man bygger långsiktiga kundrelationer. Dessutom har de produkter som håller hög kvalitet och kompletterar vårt produktutbud väl. Vi är också mycket glada för att Lars Nørskov Pedersen, delägare och VD, samt Sören Klavsen, delägare och säljchef plåtslageri, kommer att fortsätta i bolaget."

"Vi ser fram emot att vara del av Lindab som förstår vår verksamhet och uppskattar den kvalitet och servicenivå vi erbjuder. Muncholm kommer att kunna dra nytta av Lindabs erfarenheter från liknande verksamheter i Sverige och Norge, vilket ger oss möjlighet att serva våra kunder ännu bättre.", säger Lars Nørskov Pedersen, VD och delägare av Muncholm.

Muncholm A/S grundades 1979 och har sin verksamhet i Hadsten utanför Århus i Danmark. Muncholm omsätter ca 250 MSEK årligen och har 20 medarbetare. Bolagets rörelsemarginal är i linje med Lindabs rörelsemarginal.

Förvärvet är villkorat av godkännande från danska konkurrensmyndigheter. Affären beräknas slutföras under tredje kvartalet 2022.

Läs mer om Muncholm på deras hemsida: https://muncholm.dk/

Kontakt

Ola Ringdahl
VD och Koncernchef
E-post: ola.ringdahl@lindab.com
Telefon: +46 (0) 431 850 00

Catharina Paulcén
Head of Corporate Communications
E-post: catharina.paulcen@lindab.com
Mobil: +46 (0) 701 48 99 65

Författare Cision