Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

LINDAB: KOSTNADSANPASSNINGAR BIDROG TILL STÄRKT LÖNSAMHET - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lindab visar på fortsatt återhämtning under tredje kvartalet och den snabba anpassningen av kostnaderna bidrog till stärkt lönsamhet och rörelsemarginalen är den högsta på mer än tio år.

Det skriver vd Ola Ringdahl i rapporten för det tredje kvartalet.

Den justerade rörelsemarginalen blev högre på 11,4 procent, jämfört med väntade 10,1 procent.

"Försäljningen har utvecklats positivt jämfört med andra kvartalet, men är något lägre än tredje kvartalet föregående år. Vi ser att byggaktiviteten successivt har ökat sedan i våras, men flera av Europas stora ekonomier fortsätter att påverkas negativt av covid-19", skriver Lindab-chefen.

Goda resultat och ett bra kassaflöde ger Lindab möjlighet att fortsätta genomförandet av det strategiska investeringsprogrammet, skriver bolaget.

Under det tredje kvartalet har bolaget förvärvat tre bolag.

"Det är tre kvalitetsbolag som kompletterar Lindabs produktutbud inom ventilationssystem", konstaterar vd.

Förvärvsarbetet har dock försvårats något av den pågående pandemin, men bolaget framhåller att det trots omständigheterna står väl rustat att fortsatt växa genom förvärv.

För framtiden noterar Lindab att den långsiktiga efterfrågan på bolagets ventilationsprodukter gynnas av ett ökat intresse för lösningar som skapar hälsosamma inomhusmiljöer och minskar energiförbrukningen.

"EU:s direktiv för renovering och nybyggnation av fastigheter, samt diverse nya nationella stödpaket, lär öka den långsiktiga efterfrågan på ventilationssystem av hög kvalitet", skriver Ola Ringdahl, och tillägger att detta ger goda förutsättningar för att fortsätta utveckla bolagets verksamhet i en positiv riktning.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.