Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-26

Lindabs CFO lämnar bolaget

Malin Samuelsson lämnar sin roll som Chief Financial Officer (CFO) på Lindab. En rekryteringsprocess kommer att påbörjas omgående.

Under de senaste åren har Lindab genomfört en betydande omvandling av bolaget. Både resultat och kassaflöde har ökat väsentligt. Lindab går nu in i nästa fas där omvandlingstakten kommer att öka. Lindab har ett pågående strategiskt investeringsprogram som stärker bolaget långsiktigt. Samtidigt finns en aktiv förvärvsagenda, med fokus på ventilationsbolag i Europa.

Lindabs strategi och affärsplan ställer nya och högre krav på hela organisationen och dess ledare. Ny kompetens och internationell erfarenhet behöver tillföras. Som en konsekvens av detta kommer Lindab att inleda rekryteringen av en ny CFO som kan spela en tongivande roll framåt.

Från dagens datum tar Madeleine Hjelmberg över som tillförordnad CFO för Lindabkoncernen. Madeleine är Group Financial Controller för Lindab sedan 2017.

Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab: ”Malin Samuelsson har varit en omtyckt kollega, chef och medlem av koncernledningen. Jag vill tacka Malin för hennes betydande insatser för Lindab under de gångna åren och önskar henne all lycka i hennes framtida karriär.”

Kontakt


Ola Ringdahl
VD och Koncernchef
E-post: ola.ringdahl@lindab.com
Telefon: +46 (0) 431 850 00

Catharina Paulcén
Head of Corporate Communications
E-post: catharina.paulcen@lindab.com
Mobil: +46 (0) 701 48 99 65

Kort om Lindab


Lindab är ett ledande ventilationsbolag i Europa. Lindab utvecklar, tillverkar, marknadsför och distribuerar produkter och systemlösningar för energieffektiv ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat. Produkterna kännetecknas av hög kvalitet, montagevänlighet och miljötänkande.
 
Koncernen omsatte 9 872 MSEK år 2019 och är etablerad i 31 länder med cirka 5 000 medarbetare. Norden stod för 43 procent av försäljningen 2019, Västeuropa för 35 procent, Central- och Östeuropa för 21 procent och Övriga marknader 1 procent.
 
Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, under kortnamnet LIAB.

Bifogade filer


Lindabs CFO lämnar bolaget

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.