Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-01-18

LIPIDOR: TECKNAR LICENSAVTAL MED CANNASSURE THERAPEUTICS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Lipidor har tecknat ett licensavtal med Cannassure Therapeutics som är ett israeliskt bolag som är inriktat på utveckling och tillverkning av medicinska cannabisprodukter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt avtalet har Cannassure exklusiva rättigheter till utnyttjandet av Lipidors patentskyddade drug delivery-teknologi Akvano i medicinska cannabisprodukter för de valda indikationerna psoriasis, atopisk dermatit, smärta och sår. Lipidor kommer att erhålla royalty om 15-17,5 procent från kommande produktförsäljning.

När en förutbestämd ackumulerad försäljningsvolym uppnås erhåller Lipidor dessutom en milstolpsersättning motsvarande 1 procent av Cannassures börsvärde, dock maximalt 350.000 euro.

Lipidor bedömer att denna milstolpsersättning kommer att utgå inom en tvåårsperiod.

I höstas meddelade Lipidor ett positivt utfall av genomförbarhetsstudien för utveckling av topikala medicinska cannabisprodukter för behandling av hudinflammationer, inklusive psoriasis. Studien utfördes i samarbete med Cannassure Therapeutics.

Licensavtalet innebär att Cannassure under de kommande åren ska utveckla produkter med målsättningen att snabbt komma ut på marknaden inom egenvårdsprodukter och senare även inom receptbelagda läkemedel.

"Vi är mycket glada över att det exklusiva licensavtalet med Cannassure nu är på plats vilket innebär en betydande kommersiell potential för Lipidor. Det är en viktig kommersiell milstolpe och en viktig extern validering av vår unika formuleringsplattform som visar att även cannabinoider kan inkorporeras i Akvani", säger Lipidors vd Ola Holmlund.

Cannassures bedömning är att marknaden för topikala behandlingar för indikationer som omfattas av detta licensavtal kommer att växa betydligt under de närmaste åren och kan uppgå till över 50 miljarder dollar år 2027.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.