Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-10

LMK Group genomför nya hållbarhetsinitiativ

LMK Group fortsätter flytta fram sina positioner inom hållbarhetsrelaterade aktiviteter. I Sverige har bolaget nyligen inlett ett samarbete med Urban Oasis inom hydroponisk odling av grönsaker. Samtidigt har LMK Group infört ett plastlöfte med tydliga mål för att minska användningen av plast.

– Vi måste hitta nya sätt att odla, producera och förpacka livsmedel som inte belastar klimatet. Med hållbarhet i centrum för vår affärsmodell är detta en avgörande fråga och vi ser därför fram emot att arbeta aktivt med dessa initiativ för att främja hållbar odling och minskad plastanvändning, säger LMK Groups hållbarhetschef Anna-Lena Dahlberg.

Urban Oasis är ett svenskt företag som odlar grönsaker vertikalt och hydroponiskt i ett bergrum i Stockholm. Hydroponisk odling har flera fördelar jämfört med konventionell odling – växterna får exakt den mängd näring som de behöver i varje tillväxtfas och dessutom kan man använda upp till 90 procent mindre vatten. Vertikal inomhusodling innebär att man kan producera 100 gånger mer på samma yta som traditionellt jordbruk.

Vid sidan av minskat matsvinn och hållbar odling är minskad plastanvändning ett prioriterat område för LMK Group. Under det första kvartalet 2021 meddelades att LMK Group genom en av bolagets leverantörer på den norska marknaden lyckats ersätta plastförpackningar av riven ost, vilket minskar mängden plast för endast en produkt med motsvarande två ton plast per år.

Nu tar LMK Group ytterligare steg och arbetar med flera insatser för att minimera användningen av plast i matförpackningar. Genom lanseringen av ett nytt plastlöfte åtar sig bolaget att kommunicera målsättningar om minskad mängd plast samt rapportera resultatet. Den första målsättningen är att minska mängden plast med 20 % till 2025, vilket kommer att efterlevas genom att tillsammans med leverantörerna ersätta de plastförpackningar som går med pappersförpackningar, minska mängd plast och ta bort dubbla plastförpackningar.

För ytterligare information, kontakta:


Walker Kinman, VD, LMK Group
Mob: +46 707 22 65 13
E-post: ir@lmkgroup.se

Om LMK Group


LMK Group grundades 2008 med visionen att förenkla vardagen genom att erbjuda en stor variation av inspirerande måltider levererade direkt till kundens ytterdörr. Idag är koncernen den största leverantören av mealkits i Norden och en ledare inom skandinavisk foodtech. Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och verkar under varumärkena Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och RetNemt. År 2020 omsatte LMK Group 1,2 miljarder SEK och levererade cirka 1,74 miljoner leveranser med måltider till hushållen på de marknader där koncernen verkar. LMK Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se, +46 (0) 8528 00 399.

Bifogade filer


LMK Group genomför nya hållbarhetsinitiativ

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.