Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-05-24

Logistea: Refinansiering av skuld

REFINANSIERING AV SKULD

I syfte att långsiktigt trygga Logisteas finansiering har styrelsen i Logistea AB idag träffat avtal om refinansiering av bolagets totala skuld. Avtalet innebär att Logistea förlängt skuldens löptid från nuvarande ca 4 år till 7 år. Lånet löper med en fast ränta om 3.02%

Stockholm den 24 maj 2018

Logistea AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Ericsson, VD
Telefon: +46 70 544 00 00, e-mail: johan@logistea.se mailto:johan@logistea.se
alternativt se bolagets hemsida: www.logistea.se http://www.logistea.se .

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Logistea AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt Nasdaq Stockholm First Norths regelverk. Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 maj 2018 kl. 16.50 CET.

Logistea AB (publ):s aktier handlas på Nasdaq Stockholm First North med FNCA Sweden AB som Certified Adviser

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Logistea Pressrelease 2018-05-24.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23288

Verksamheten
Logistea AB (publ) är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och hyr ut fastigheten Landskrona Örja 1:20, en av Sveriges största och modernaste logistikterminaler. Fastigheten består av en terminaldel om ca 32 200 kvm och en kontorsdel om ca 9 800 kvm. Den är fullt uthyrd på ett långt hyresavtal till DSV Road AB, ett av världens största logistikföretag.

Fastigheten är strategiskt belägen öster om centrala Landskrona. Läget ger access till flera av Sveriges viktigaste motorvägar såsom E4, E6, E20 och E22. I Malmö länkar E20 Sverige till Danmark och Europa genom Öresundsbron samtidigt som hamnarna i Trelleborg, Malmö respektive i Helsingborg återfinns i närområdet.

Fastigheten i Landskrona utgör DSV:s nordiska hub. Varor från Europa transporteras till terminalen och varorna distribueras sedan vidare i Sverige, Danmark, Norge och Baltikum. Detsamma gäller för export, där varor från Norden dirigeras genom fastigheten i Landskrona. Det totala flödet av transporter i Norden styrs från fastigheten i Landskrona som tar emot över 600 av och pålastande transportfordon per dag.

Cirka 500 personer arbetar i anläggningen inklusive ett stort antal viktiga ledningsfunktioner och IT- management. Byggnaderna uppfördes 2012 med högkvalitativa material och är miljöcertifierade enligt Sweden Green Building Council.

För mer information, vänligen besök oss på www.logistea.se http://www.logistea.se .

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.