Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-12-01

LOHILO Foods AB: Lohilo Foods ingår produktionsavtal i Kina

Lohilo Foods AB (publ) har slutit ett 10 årigt avtal med sin kinesiska partner Shanghai Zeen Information Technology Co. Ltd. angående licensproduktion av LOHILO-glass i Kina med avsikt att i framtiden ingå ett Joint Venture.

Med lokal produktion på det kinesiska fastlandet får Lohilo många fördelar såsom snabbare distribution och lägre produktionskostnader. LOHILO-glassen har även anpassats i förpackning, storlek, smak och prispunkt för att passa den kinesiska marknaden.

  • Vi tar nu ett viktigt kliv i vår etablering på den kinesiska marknaden. För att kunna växa och bli ett känt varumärke i Kina är det nödvändigt med en snabbare och effektivare värdekedja samt att produkten anpassas till de kinesiska konsumenternas behov och preferenser. Det skapar vi nu tillsammans med vår lokala partner som kommer att investera långsiktigt i LOHILO som varumärke, säger Richard Hertvig, VD på Lohilo Foods AB.

För ytterligare information kontakta:

Richard Hertvig, VD, richard@lohilofoods.com,+46 70886 94 44

Om Lohilo Foods AB (publ)

Lohilo Foods AB (publ), som grundades 2008, är ett foodtech-bolag med rötter i Småland. Bolaget startade som en glassproducent med målsättningen att bli ett av de största glassbolagen i Norden. Sedan april 2019 har bolaget även etablerat sig inom torrvarusegmentet med produkter inom functional food. Kända varumärken i produktportföljen inkluderar LOHILO, Järnaglass, Superfruit, Alvestaglass, Häagen-Dazs, Bubbies, Halo Top och Sproud.

Nylandavägen 2, 352 50 Växjö | Org.nr: 556740-7050 | Tel: 0470-72 91 78 | lohilofoods.com | info@lohilofoods.com

"Bolag vars aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market måste ha en Certified Adviser. För Lohilo Foods innehar FNCA Sweden AB uppdraget som Certified Adviser."

Författare Cision