Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-14

Lovande DiviTumTKa-resultat från Novartis BIOITALEE-studie presenteras vid ESMO

Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelar idag att DiviTumTKa-resultat från den stora Novartis BIOITALEE-studien kommer att presenteras som en poster på konferensen European Society for Medical Oncology (ESMO) 16–21 september 2021. Resultaten stärker DiviTumTKas potential som verktyg för monitorering av behandling med CDK4/6-hämmare.

Resultaten från en stor oberoende studie med en CDK4/6 hämmare och DiviTum®TKa för behandlingsmonitorering av 287 patienter med spridd bröstcancer presenteras på den ledande ESMO-kongressen.

”Jag är glad att se att resultaten som presenteras på denna CDK4/6-hämmare, ribociclib, överensstämmer med tidigare CDK4/6-resultat, exempelvis för palbociclib. Studieresultaten är mycket uppmuntrande och kan tjäna som referens för att använda DiviTum®TKa för monitorering av CDK 4/6-behandlingar vid HR-positiv spridd bröstcancer”, säger Anders Rylander, vd för Biovica.

Studien drar slutsatsen att TKa verkar vara en ny lovande prognostisk, prediktiv och monitorerande biomarkör hos patienter med HR-positiv/HER2-negativ spridd bröstcancer som behandlas med ribociclib plus letrozol som första linjens behandling. TKa-värdet innan behandling och dynamiska TKa-förändringar gav oberoende värdefull information. Brist på TKa-suppression vid dag 15 indikerar primär resistens och dålig prognos. TKa-återhämtning vid den andra behandlingscykelns första dag kan indikera tidig anpassning till ribociclib plus letrozol, medan ihållande suppression verkar identifiera patienter med ihållande behandlingseffekt och utmärkt prognos.

Länk till poster: https://cslide.ctimeetingtech.com/esmo2021/attendee/confcal_4/presentation/list?q=292P+-+

Kontakt


Anders Rylander, VD
Telefon: 018-444 48 35
E-post: anders.rylander@biovica.com

Biovica – Behandlingsbeslut med större säkerhet


Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade test i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Genom att mäta en biomarkör som finns i blodet ger Biovicas test DiviTum® ett mått på celltillväxten. Testet har i flertalet kliniska studier framgångsrikt tidigt lyckats besvara om den behandling som satts in är effektiv. Det första applikationsområdet för DiviTum är behandlingseffekt vid spridd bröstcancer. Biovicas vision är att alla cancerpatienter ges en optimal behandling från första dagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut och läkemedelsbolag. DiviTum är CE-märkt och registrerat hos svenska Läkemedelsverket. Biovicas aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market (BIOVIC B). FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser, info@fnca.se, 08-528 00 399. För mer information, besök gärna www.biovica.com

Bifogade filer


Lovande DiviTumTKa-resultat från Novartis BIOITALEE-studie presenteras vid ESMO

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.