Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-25

LUMITO: FORTSÄTTER ARBETE MED ANPASSNING TILL SECTRAS SYSTEM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lumito, vars informationsgivning om bolagets förhållande till Sectra nu granskas av Ekobrottsmyndigheten, kommer att fortsätta med sitt utvecklings- och anpassningsarbete med bilder i Sectras system Pacs On Demand.

Det uppger Lumito i ett pressmeddelande.

Lumito uppger att bolaget under senhösten 2020 haft diskussioner med Sectra, där det senare bolagets konsulter stöttat anpassning av Lumitos bildformat med syftet att bilderna ska kunna ingå i ett framtida diagnosflöde. Enligt Lumito använder man sedan i februari 2021 samma standard för bildformat som Sectra och nästa steg är att ytterligare anpassa bilderna till Sectras system i Lumitos mjukvarumiljö.

"Lumito kommer även kunna använda sig av möjligheten, som andra kunder har, att föreslå förändringar i systemet", skriver Lumito.

Sectras vd Torbjörn Kronander vidhöll i måndags att det inte existerar något samarbete mellan Sectra och Lumito, och att Lumito endast köpt en produkt. Enligt Lumitos vd Urban Widén hade dock informationen bolagen emellan kantats av problem, bland annat att ett utkast till pressmeddelande fastnat i ett spamfilter.

På torsdagen framkom även att NGM-noterade Lumito avbryter sitt planerade listbyte till Nasdaq First North Growth Market.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.