Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-28

LUNDBERGS: FASTIGHETERNA ÄR ÖVERVÄRDERADE PGA CORONA - SHB (R)

(Rättar: riktkursen i fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Lundbergs fastighetsportfölj ser nu ut att vara övervärderad i och med konsekvenserna av coronapandemin.

Det är en av Handelsbankens motiveringar när banken sänker rekommendationen för aktien till sälj, en sänkning Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat kort om tidigare på fredagen.

Banken tycker att investmentbolagets nuvarande premievärdering inte går att motivera.

"Efter att ha granskat portföljen och tagit hänsyn till den stora osäkerheten i spåren av covid-19, särskilt för fastighetssektorn, gör vi avsteg från den premie som etablerats de senaste åren och baserar vår riktkurs på en 10-procentig rabatt på det beräknade framtida substansvärdet om 100 miljarder kronor, och det resulterar i en riktkurs på 364 kronor (440)", skriver Handelsbanken i analysen.

Banken menar att de dolda värden som tidigare fanns i Lundbergs fastighetsportfölj, som inkluderar ett innehav i Hufvudstaden, nu är "borta med covid-vinden". Handelsbanken menar att ett rimligt värde på den olistade fastighetportföljen är 22,5 miljarder kronor, och det är baserat på en sektorrabatt om i snitt 14 procent. Lundbergs rapporterade värde uppgår till 24,9 miljarder kronor.

Den nya riktkursen kan ställas mot att Lundbergs handlas kring 407 kronor på fredagen (-6 procent för dagen).
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.