Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-30

LUNDIN MINING: IMPONERANDE RESULTAT TROTS COVID-19 - PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lundin Minings rapport för det andra kvartalet kom in bättre än väntat, trots att produktionen av zink och nickel blev lägre än väntat, vilket är imponerande från bolagets sida givet de förhållanden som covid-19-pandemin fört med sig.

Det skriver Pareto i en rapportkommentar på torsdagen.

"Trots att pandemin haft en relativt stor påverkan på flera av bolagets verksamheter i framför allt Brasilien, Chile och USA är resultatet imponerande", skriver analyshuset.

Pandemin har haft en märkbar påverkan på Lundin Mining gällande bolagets zinkexpansionsprojekt i Portugal, (ZEP), där verksamheten fortsatt står stilla som en försiktighetsåtgärd.

Lundin Mining har även skruvat ned prognosen för kopparproduktionen med omkring 6 procent på grund av att coronaviruset lett till förseningar vid bolagets "Candelaria Mill Optimization"- projekt, (CMPO), samt installationen av den sista bruksmotorn som nu planeras utföras i januari 2021, skriver Pareto.

Analyshuset har sedan tidigare stämplat Lundin Mining med rekommendationen köp, som också upprepas, med en riktkurs om 60 kronor. Analyshuset bedömer att särskilt Candelariaprojektet är attraktivt där kassaflödesgenereringen från projektet gradvis väntas att stiga. Dessutom väntas metallpriserna stiga framöver, och huvudsakligen kopparpriset.

Lundin Minings ebita-resultat kom in på 232 miljoner dollar för det andra kvartalet, där väntat var 193 miljoner.

Lundin Mining-aktien handlas ned drygt 3 procent till 50:95 kronor efter en halvtimmes handel på torsdagen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.