Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-11-01

"Måndagens fall ger köpläge i Hexagon"

Dåliga nyheter är bra nyheter, Hexagon-aktien ser mer aptitlig ut efter måndagens kraftfulla fall. Aktien fick alldeles för mycket stryk av nyheten om att.

vd Ola Rollén är föremål för en norsk insiderutredning.

Det skriver Swedbank i den analys där rekommendationen för Hexagon dras upp till köp från neutral med bibehållen riktkurs om 350 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagsmorgonen.

"Med en exponering mot segment som gynnas av strukturella trender framstår Hexagon som välpositionerat inför framtiden. Av detta skäl bedömer vi att Hexagon är en attraktiv investering, även på längre sikt", skriver Swedbank.

I analysen påpekas det att anklagandena mot Ola Rollén inte har med Hexagon att göra och "i skenet av det är aktiekursreaktionen klart utom proportion", skriver Swedbank.

Det förs även fram att Ola Rollén förväntas återgå till vd-posten när han släpps ut ur häktet samt att Hexagon tillämpar en starkt decentraliserad verksamhetsmodell.

"Även om Ola Rollén har spelat en nyckelroll i Hexagons framgångsrika ompositionering under det senaste decenniet och är mycket uppskattad av marknaden är han inte livsnödvändig för den dagliga driften", skriver Swedbank.

Hexagon föll 9,9 procent på måndagen ned till nivån 316:20 kronor per aktie.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt/ Swedbank

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.