Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-20

Mandel Design: Delårsrapport tre 2020

(Fullständig rapport finns bilagd)

Stockholm 2020-11-20

Under rådande omständigheter i världen känns det självklart att inleda VD-ordet med pandemin COVID-19. Den påverkar oss alla och logiskt sett borde alla bolag påverkas direkt eller indirekt. Sett till omsättningen så är försäljningen generellt lägre under sommarmånaderna och pandemin har såklart också varit en bidragande faktor till en lägre försäljning än normalt. Dock har vi börjat se väldigt goda och spännande resultat av våra satsningar på digital marknadsföring under hösten. Vår strategi att bredda vår målgrupp och utöka vår kundstock har med hjälp av bland annat influencers och ambassadörer för vårt varumärke vilket har resulterat i fler nya kunder och vi har börjat se en trend av yngre kunder i åldern 18-21 år som dessutom har en mycket högre konverteringsgrad.
Kärnan i Mandel Designs strategi förutom att öka vår digitala närvaro och marknadsföring är att växa genom förvärv. I augusti genomförde vi ett förvärv av Smallroom Group som bedriver en e-handelsplattform med inriktning barnartiklar och leksaker. Genom förvärvet breddar vi vår portfölj av bolag och varumärken och vi ser många synergier som vi kan dra nytta av och bredda oss till samma målgrupp på sikt. Under perioden har vi primärt jobbat med att ta över lager och logistik som har medfört kostnadseffektivisering av verksamheten. Planering för inköp och arbete med att sammanlänka våra plattformar för att driva trafik mellan sidorna pågår för fullt och vi räknar med att se effekter av detta tidigast i slutet av kvartal fyra och i större utsträckning under 2021.

Under Q2 ingick vi även ett LOI om Joint Venture med en finsk part som har erfarenhet av att lansera varumärken inom retail på den finska marknaden avseende lansering av Mandel Design i Finland. Processen har dragit ut något på tiden på grund av rådande pandemi men beräknas bli klar under Q4.
Fortsättningsvis arbetar vi aktivt med att hitta nya förvärv och märker att det finns ett stort intresse av Mandel Design på marknaden, vilket känns kul. Trots att vi är mitt i en andra våg av pandemin som såklart påverkar så känner jag att vi har en stark grund med inarbetade varumärken att stå på och ett erfaret team bakom oss. Jag ser med tilltro fram emot kommande kvartal med höjdpunkter som Black Friday och julhandel.

Försäljning, resultat EBITDA och Resultat per aktie

Nettoomsättningen för koncernen under Q1-Q3 2020 uppgick till 1,5 MSEK. Nettoomsättningen för koncernen under kvartal tre 2020 uppgick till 0,4 MSEK. Rörelseresultatet EBITDA för koncernen under Q1-Q3 2020 uppgick till -2,1 MSEK. Rörelseresultatet EBITDA för koncernen under kvartal tre 2020 uppgick till -0,4 MSEK.  Resultatet per aktie för Q1-Q3 uppgick till -0,50 SEK. Resultatet per aktie för kvartal tre uppgick till -0,16 SEK.

För mer information, vänligen kontakta:

Styrelseordförande, Luca Di Stefano
070-855 67 23
ir@mandeldesign.se
www.mandeldesign.se

Mandel Design Group AB

Mandel Design Group AB är en personlig damklädesbutik online med höga ambitioner gällande sortiment och service. Bolaget har som mål att förvärva såväl bolag som plattformar inom e-handel.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.