Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-18

Mandel Design Group ingår avsiktsförklaring om förvärv av e-handelsbolaget SSC Design Studio

Stockholm 2020-12-18

Mandel Design Group AB ("Mandel") har idag ingått avsiktsförklaring om förvärv av ca 70 % av aktierna i e-handelsbolaget SSC Design Studio AB ("SSC Design Studio"). Säljare är Sow & Reap AB. Mandel avser att ingå avsiktsförklaring även med resterande aktieägare (ca 30%) på samma villkor. SSC Design Studio skapar utbildande produkter för den fysiska och digitala världen under varumärket Swedish Stamp Club®, (https://swedishstamp.club). Den indikativa köpeskillingen uppgår till 4,5 MSEK beräknat på 100 procent av aktierna i SSC Design Studio som ska erläggas i dess helhet med aktier i Mandel till ett värde om 2,50 kronor per aktie. Tilläggsköpeskilling kan utgå till säljarna och utges i sin helhet av aktier i Mandel på en 12-24 månaders period. SSC Design Studio ligger i linje med Mandels strategi att förvärva och bredda bolagets portfölj av bolag och varumärken och passar väl in och kompletterar Mandels nuvarande produktportfölj samt tillväxtstrategi.

"Bolaget grundades med övertygelsen om att det moderna familjehemmet inte behöver se ut som en cirkus - lekfullhet kan levereras genom enkla och okonstlade former och tilltala människor i alla åldrar. Den första produktlinjen består utav högkvalitativa posters som riktar sig till småbarnsfamiljer samt sportentusiaster med öga för design. 

Syftet är att öka den generella kunskapsnivån genom att erbjuda målgruppen estetisk information. Allt vi gör bygger på funktionella designprinciper och ett nyfiket sinne. Vi specialiserar oss på illustrationer, ikonografi och typografi och kallar det vi gör - Lekfullt lärande". - säger Alexander Benitez, SSC Design Studio.

Swedish Stamp Club® lanserades under 2020 och beräknas omsätta ca 200-250 TSEK på helåret, där merparten är hänförligt till Q3-Q4. Bolaget har nu lagt grunden och byggt sin plattform och ser nu fram emot den stundande marknadsbearbetning för att ta marknadsandelar inom sitt segment. Bolaget har drygt 600 kunder, mestadels i skandinavien men också kunder från bl.a UK och Tyskland. Bolaget har under året investerat i utvecklingen av motiv och identitet samt automationsstruktur och står nu redo för expansion och beräknas av säljarna omsätta ca 2-3 MSEK kommande år 2021.

"Mandel är mycket positivt till ingåendet av denna avsiktsförklaring och en förhoppningsvis stundande affär inom kort. Sedvanlig due diligence följer härnäst och vi hoppas kunna presentera en färdig affär därefter. Swedish Stamp Club® plattform anser vi ligger helt rätt i tiden med en väl utvecklad teknik och funktionalitet samt aktuella produkter. Tillsammans med vårt team och kunnande kan den fortsätta resan tillsammans förhoppningsvis bli både verklighet och bra." säger styrelseordförande Luca Di Stefano.

"Vi ser fram emot att ingå i den grupp vi tillsammans med Mandel avser bygga. Våra verksamheter har direkt klara synergier på en både operativ som strategisk nivå. Efter sedvanlig due diligence och förhoppningsvis stundande affär är vi starkt positiva att ingå i det kunniga team Mandel har bakom sig. Stort arbete har lagts i att utveckla och ta Swedish Stamp Club® dit det är idag med en välutvecklad plattform, kostnadseffektiva och goda logistiska processer m.m. som gör oss helt redo att börja skala upp vår verksamhet". - säger Alexander Benitez, SSC Design Studio.

För mer information, vänligen kontakta: 

Styrelseordförande, Luca Di Stefano

070-855 67 23

ir@mandeldesign.se

www.mandeldesign.se

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.