Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-20

MANDEL DESIGN: PANDEMIN TYNGDE FÖRSÄLJNINGEN 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) E-handelsplattformen Mandel Design, vars aktie noterades på Spotlight Stock Market i somras, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2020 på -0,9 miljoner kronor. Inget utfall för motsvarande kvartal året innan anges i delårsrapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 0,4 miljoner kronor och rörelseresultatet landade på -0,7 miljoner kronor.

"Sett till omsättningen så är försäljningen generellt lägre under sommarmånaderna och pandemin har såklart också varit en bidragande faktor till en lägre försäljning än normalt. Dock har vi börjat se väldigt goda och spännande resultat av våra satsningar på digital marknadsföring under hösten", skriver vd Camilla Fridén i delårsrapporten.

Mandel Designs strategi innefattar att växa via förvärv.

"Planering för inköp och arbete med att sammanlänka våra plattformar för att driva trafik mellan sidorna pågår för fullt och vi räknar med att se effekter av detta tidigast i slutet av kvartal fyra och i större utsträckning under 2021", skriver Mandel Design-chefen.

Under andra kvartalet ingick bolaget ett avsiktsavtal om ett samriskprojekt med en finsk part avseende lansering av Mandel Design i Finland. Processen har dragit ut något på tiden på grund av rådande pandemi, men beräknas bli klar under fjärde kvartalet, uppges det.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.