Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

MAXFASTIGHETER: BER OM SENARELAGT FÖRFALLODATUM OBLIGATIONER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Maxfastigheter har instruerat agenten för bolagets icke säkerställda obligationslån på 500 miljoner kronor att påbörja ett förfarande där bolaget ber obligationsinnehavarna om tillstånd att ändra de allmänna villkoren för obligationerna på så vis att förfallodatum senareläggs.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"På grund av allmän osäkerhet på marknaderna för kapitallån, där upptagandet av ny skuld har visat sig vara svårt på grund av den pågående covid-19-pandemin, efterfrågar bolaget en förlängning av obligationernas slutliga förfallodatum (som löper ut 15 september 2020) till 15 oktober 2021. En förlängning av obligationernas löptid syftar delvis till att säkerställa bolagets finansiering för befintliga utvecklingsprojekt", skriver Maxfastigheter.

Om obligationsinnehavarna godkänner förslaget att ändra de allmänna villkoren för obligationerna kommer bolaget betala en avgift om 1,50 procent av det nominella beloppet per obligation.

Maxfastigheter uppger sig ha erhållit "positiva" indikationer för förslaget från obligationsinnehavare som representerar drygt 75 procent av de utestående obligationerna.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.