Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

MaxFastigheter i Sverige: MaxFASTIGHETER i Sverige AB (publ) påbörjar skriftligt förfarande för att ändra villkor i obligationer

På grund av allmän osäkerhet på marknaderna för kapitallån, där upptagandet av ny skuld har visat sig vara svårt på grund av den pågående COVID-19-pandemin, efterfrågar Bolaget en förlängning av Obligationernas slutliga förfallodatum (som löper ut 15 september 2020) till 15 oktober 2021. En förlängning av Obligationernas löptid syftar delvis till att säkerställa Bolagets finansiering för befintliga utvecklingsprojekt.

Om obligationsinnehavarna godkänner förslaget att ändra de allmänna villkoren för Obligationerna kommer Bolaget betala en avgift om 1,50 procent av det nominella beloppet per Obligation till de obligationsinnehavare som kvalificerar sig för avgiften.

Bolaget har erhållit positiva indikationer för förslaget från obligationsinnehavare som representerar drygt 75 % av de utestående Obligationerna.

För ytterligare information hänvisas till investerarpresentationen avseende det skriftliga förfarandet som finns på bolagets hemsida (www.maxfastigheter.se).

Agenten kommer att skicka ut meddelandet om det skriftliga förfarandet till samtliga obligationsinnehavare den 10 juni 2020. Tiden för det skriftliga förfarandet kommer att inledas den 16 juni 2020 och avslutas den 7 juli 2020. För att en person ska kunna delta i det skriftliga förfarandet måste de formella kriterierna per den 16 juni 2020 vara uppfyllda. Det innebär att en person antingen måste vara direktregistrerad ägare eller förvaltare till en eller flera Obligationer på ett värdepapperskonto registrerat hos Euroclear Sweden AB.

Arctic Securities AS, filial Sverige har blivit anlitad som finansiell rådgivare i samband med det skriftliga förfarandet.

Kallelsen gällande skriftligt förfarande finns på bolagets hemsida (www.maxfastigheter.se) och på Stamdata (www.stamdata.com).

Eskilstuna, 9 juni 2020

MaxFASTIGHETER i Sverige AB (publ)

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.