Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-03

MAXFASTIGHETER: STENHUS LÄGGER BUD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stenhus Fastigheter lägger ett bud på Maxfastigheter.

Budet värderar varje aktie i Maxfastigheter till 44:40 kronor och varje teckningsoption till 14:80 kronor baserat på stängningskursen för Stenhus aktie på tisdagen denna vecka, enligt ett pressmeddelande. Båda bolaget är listade på First North.

Aktieägare i Maxfastigheter erbjuds tre nya aktier i Stenhus för varje befintlig aktie i Maxfastigheter. Teckningsoptionsinnehavare i Maxfastigheter erbjuds en ny aktie i Stenhus för varje befintlig teckningsoption i Maxfastigheter.

"Stora likheter finns mellan Stenhus Fastigheter och Maxfastigheter avseende geografi, lokalslag, hyresgästsammansättning och fokus på långsiktigt hållbara kassaflöden, varför Stenhus Fastigheter ser en sammanslagning av bolagen som fördelaktigt ur ett aktieägarperspektiv", skriver Stenhus i pressmeddelandet.

Stenhus bedömer att det efter en sammanslagning av bolagen går att genomföra årliga finansiella och operationella besparingar om drygt 30 miljoner kronor.

Investment AB Öresund, Berndt Ivarsson med bolag, Prior Nilsson Fonder, familjen Qviberg och Catella Holding med flera, som tillsammans kontrollerar 41,1 procent av aktierna och 46,9 procent av teckningsoptionerna i Maxfastigheter, har åtagit sig att acceptera budet.

Acceptfristen för budet väntas inledas omkring den 12 maj 2021 och avslutas omkring den 11 juni 2021.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.