Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-12-19

Maxkompetens fortsatt i topp

Detta är en betald analys på uppdrag av MoxieTech Group AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Maxkompetens levererade under andra kvartalet en tillväxt om 55 procent, väl över både konkurrenter och marknad. Rabatten mot jämförbara branschkollegor kvar-står. Nyemitterade aktier kan ligga bakom kurspressen.

Maxkompetens är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017: Magna konsoliderades per den 1 juni 2017 och MultiEkonomerna per den 1 september 2017. Bolagets mål är att växa organiskt med 12 procent per år till en EBITDA-marginal om 8 procent över konjunkturcykeln.

Den 14 december släppte bolagets andra kvartalsrapport (augusti – oktober) för det brutna räkenskapsåret 2017/18. Den redovisade tillväxten inkluderat förvärv uppgick till 55 procent. Som framgår i rapporten var tillväxten åter väl över marknadens tillväxt som under tredje kvartalet (juli till september) uppgick till 12,4 procent. Trots överlappande integrationskostnader och engångsposter relaterade till en systemuppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar.

Aktien har fallit tillbaka och har enligt vår bedömning drivit iväg från fundamenta. Det framgår inte minst av att bolagets rabatt mot jämförbara bolag i sektorn ökat trots flera kvartal med god tillväxt och förbättrade marginaler. Möjligen finns ett säljtryck i marknaden orsakat av ägarna till nyemitterade aktier som användes som betalningsmedel vid förvärv.

Genom att kombinera en DCF-värdering med en jämförelsevärdering beräknar vi ett motiverat pris per aktie om 10,2 (11) kronor. Det är en nedjustering från senaste uppdatering orsakad av fallande multiplar i sektorn. Dock kvarstår god uppsida relativt senast betalda kurs och vi behåller rekommendationen Köp.

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.