Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-16

Maxkompetens i topp

Detta är en betald analys på uppdrag av MoxieTech Group AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Flertalet av Maxkompetens branschkollegor har redan släppt sina rapporter för tredje kvartalet. Däribland NGS Group, Poolia och Uniflex. Som framgår i NGS vd-kommentar var efterfrågan på ekonomer under det gångna kvartalet hög medan rekryteringsverksamheten hade det lugnare – som väntat med hänsyn tagen till sommarledigheter. Poolias vd Morten Werner berättar i vd-kommentaren att den upplevda efterfrågan var hög inom både bemanning och rekrytering. Brist på kandidater anges som en bidragande faktor till den frånvarande tillväxten. Jan Bengtson som är vd på Uniflex uppger att de lyckats väl med att hitta kandidater trots att det råder brist på arbetskraft i Sverige.

Nedan visas tillväxt och EBITDA-marginal för Maxkompetens och dess branschkollegor. Tillväxtsiffran för Maxkompetens motsvarar den organiska tillväxten. Branschkollegornas tillväxt-siffra kan dock innehålla förvärv, så som den för NGS tredje kvartal som inkluderar förvärvet av SOURCE.

wysiwyg_image

Som framgår har Maxkompetens växt i en takt över både marknaden och branschkollegorna. Marginalen för perioden maj till juli pressades av skollov.

Sedan den 3 juli 2017 har SJR gått bäst. Wise Group har hamnat efter. Maxkompetens har gått något sämre än OMXSPI.

Läs den senaste analysen här.

wysiwyg_image

Maxkompetens släpper sin rapport för perioden augusti till oktober den 14 december. 

Författare Markus Augustsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.