Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-04

MEDFIELD: RESULTAT -2,2 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlightlistade Medfield, som utvecklar diagnosinstrument till sjukvården, hade en omsättning på 1,4 miljoner kronor (1,1) under det tredje kvartalet. Resultat efter finansiella poster blev -2,2 miljoner kronor (-1,6).

Det framgår av delårsrapporten.

"Att inte nämna att den pågående pandemin har en negativ påverkan på verksamheten är förstås oundvikligt … Bolagets största utmaning är förstås att sjukvården är hårt ansatt och tvingas prioritera hårt i sin verksamhet, vilket leder till att de kliniska studierna blir påverkade", skriver bolaget.

Vd Stefan Blomsterberg påpekar dock att Medfield arbetar med att vara lösningsorienterade och hitta nya sätt och nya lösningar att genomföra aktiviteter för att kunna nå uppsatta mål.

"Att MBI01-studien i Helsingborg godkänd av Läkemedelsverket är fantastiskt bra. Det visar att Medfield klarar den mycket omfattande granskningen och att kraven är uppfyllda. Det ger bolaget ett mycket gott självförtroende inför kommande arbete med fler studier och med den regulatoriska processen mot ett godkännande av MD100-systemet", skriver vd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.