Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

MEDICA NATUMIN: PANDEMI FORTSATTE PÅVERKA 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-noterade Medica Natumin, som utvecklar hälso- och skönhetsprodukter, hade en nettoomsättning på 45,9 miljoner kronor (38,7) och ett ebitda-resultat om 4,2 miljoner kronor (7,2) under tredje kvartalet 2020.

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 5,6 miljoner kronor (-1,8).

De negativa effekterna av covid-19-pandemin fortsätter att vara betydande för koncernen, skriver bolaget i delårsrapporten. Bland annat har B2B- och exportverksamheterna varit kraftigt påverkade av nedstängningar medan störningar i leverantörsledet har inneburit att bolaget inte haft möjlighet att leverera ut vissa produkter enligt kunders önskade leveransdatum.

"Samtidigt har den svenska marknaden visat vikande försäljning på grund av utebliven internationell turism kopplat till covid-19. En fortsatt god efterfrågan av det ekologiska matvarusortimentet för den norska marknaden samt immunhöjande produkter på alla marknader har fortsatt varit de positiva effekterna under perioden", skriver bolaget.

Bruttomarginalen uppgick under tredje kvartalet till 48,9 procent.

Den nya styrelsen och ledningen är inne i slutfasen av arbetet med att fastställa den strategiska planen för 2021-2023. Planen kommer ha en tydlig målsättning för en stark omsättningstillväxt och lönsamhet där både organisk tillväxt och förvärv ingår. Vidare information om detaljer i strategi och målsättningar kommer presenteras under första kvartalet 2021.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.