Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-27

Mertiva: Milestone 2 i Sanofiaffären och ersättningskrav från Sanofi

MILESTONE 2 I SANOFIAFFÄREN OCH ERSÄTTNINGSKRAV FRÅN SANOFI

Mertiva har blivit informerade om att Milestone 2 i Sanofiaffären har uppnåtts, vilket ger de tidigare aktieägarna i Protein Sciences rätt till en ytterligare ersättning om 50 MUSD från Sanofi. Emellertid har Sanofi samtidigt ställt ett ersättningskrav på Protein Sciences tidigare aktieägare i enlighet med samgåendeavtalet och innehåller därför betalningen.

Ersättningskravet från Sanofi har uppstått på grund av att Sanofi har blivit kontaktade av en individ som hävdar att denne har aktier i Protein Sciences som inte har varit registrerade i aktieboken. Individen har inte fått någon ersättning för dessa aktier vid Sanofis förvärv av Protein Sciences. Enligt de rådgivare som representerar Protein Sciences tidigare aktieägare så hävdar individen nu rätt till substantiella belopp. Mertiva har ingen information om hur stora dessa belopp är. På grund av situationen som har uppkommit så innehåller Sanofi milestonebetalningen och har placerat beloppet motsvarande milestonebetalningen i escrow tills vidare.

All information ovan har lämnats till Mertiva av de rådgivare som representerar Protein Sciences tidigare aktieägare i samband med Sanofiaffären. Mertiva återkommer till aktiemarknaden med ytterligare information, så snart något ytterligare framkommer.

27 juli 2018

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Bergsten, VD Mertiva AB
info@mertiva.se mailto:info@mertiva.se
0708-247048

Denna information offentliggörs enligt lagen om värdepappersmarknaden, lagen om handel med finansiella instrument eller krav ställda i noteringsavtal.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Mertiva Pressrelease 2018-07-27.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23724

Om Mertiva

Mertiva AB är ett investeringsföretag.

Mertiva-aktien är listad på NGM:s handelsplats Nordic MTF (kortnamn: MERT MTF A).

Mer information finns på www.mertiva.se http://www.mertiva.se .

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.