Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-22

MICRO SYSTEMATION: NORDAMERIKA BAKOM OMSÄTTNINGSTAPP 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Micro Systemations omsättningsminskning på 23 procent under andra kvartalet berodde till största del på Nordamerika.

Det skriver vd Joel Bollö i kvartalsrapporten.

"Den större omorganisationen vi gjorde i USA i slutet av förra året börjar ge resultat och vi har stora förhoppningar framåt gällande den viktiga amerikanska marknaden. Vi gör rätt saker och vinner fler kunders förtroende, även om det inte är något som återspeglas i våra redovisade siffror ännu", skriver han.

Nedstängningarna i Nordamerika och Australien har påverkat försäljningen negativt i större utsträckning än vad bolaget initialt räknat med. Då tredje kvartalet är det överlägset starkaste kvartalet när det kommer till den amerikanska marknaden har bolaget dock fortfarande stor förhoppning till återhämtning på denna viktiga marknad, även om osäkerheten kortsiktigt är något större, uppger Micro Systemation i rapporten.

"De fördröjningar i beslutsprocesserna och den backlog i investeringar som byggts upp från samtliga kundsegment under pandemin kommer behöva hanteras inom en snar framtid, något som bör innebära en förbättrad utveckling och återhämtning försäljningsmässigt under det andra halvåret", skriver bolaget.

Joel Bollö påpekar vidare att Micro Systemation är selektiva kring vilka bolaget säljer sina produkter till.

"Vi har etisk policy som gör att vi kontinuerligt behöver utvärdera vilka länder samt organisationer vi levererar våra lösningar till. Som ett resultat levererar vi i år till färre regioner än tidigare. Detta påverkar vår omsättning kortsiktigt negativt", skriver han.

Pandemin påverkar fortfarande bolaget. När det kommer till nya större integrationslösningar så drar dessa beslut ut på tiden.

"Vi har fortfarande en mängd kunder som inte kan fullfölja sina planer att rulla ut framförallt kiosklösningar", uppger Joel Bollö.
Författare Direkt-SE