Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-26

Micropos Medical: Nyemissionen tecknad till 308 procent

- Det känns förstås mycket bra att emissionen har fulltecknats. Med medel från emissionen får vi resurser att satsa på ökad försäljning av det nya HypoCath-systemet i Europa och få igång sjukhusen så att de regelbundet använder systemet vid strålbehandling av patienter med prostatacancer, säger Thomas Lindström, VD i Micropos. Därigenom skapas bra referenskunder och erfarenhet av att dagligen arbeta med systemet och finna de rätta arbetssätten för en effektivare vård. Med regelbunden användning av systemet kommer det att skapas repetitiva intäkter från försäljning av sändarkatetrar som är en förbrukningsvara i systemet. 

Fördelning av aktier kommer att ske i linje med de kriterier som angavs i emissionsmemorandumet. Avräkningsnotor till de som erhållit tilldelning skickas ut under kommande vecka.  Tilldelning kommer endast att ske till de investerare som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter och därutöver ansökt om ytterligare tilldelning i emissionen. Övriga investerare kommer inte att kunna beredas någon tilldelning.

Handel med utställda BTA kommer att ske till dess att aktierna registrerats hos Bolagsverket vilket beräknas ske i mitten av juli 2020.Genom emission av 14 149 277 aktier ökar antalet aktier till totalt 113 194 219 stycken. Aktiekapitalet ökar samtidigt med 707 463,85 kronor till 5 659 677,70 kronor.

 

Denna information är sådan information som Micropos Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 juni 2020.

Författare Micropos Medical

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.