Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-30

Micropos Medical: Realtidsövervakning avgörande för precisionsbehandling av prostatacancer

Ospedale San Gerardo i Monza, Italien påbörjade under juni månad precisionsbehandling av prostatacancerpatienter med hjälp av RayPilot HypoCath.Ansvarig läkare och klinikchef är professor Stefano Arcangeli som även är ordförande för den Italienska expertgruppen för prostatacancer, AIRO. Professor Arcangeli har färdigställt vetenskapligt material med avsikt att publiceras senare i år dessutom har han sammanfattat hur han ser på hur införandet av HypoCath kan förbättra strålbehandling av prostatacancer. Professor Arcangeli beskriver att de senaste årens betydande framsteg inom strålbehandling möjliggjort införande av högre stråldoser och ökad precision vilket i sin tur innebär vinster med ökad chans till bot samtidigt som risken för biverkningar minskas.

Samlade erfarenheter och vetenskapliga studier har nu lagt grunden till ytterligare förbättringar genom införande av extrem hypofraktionering. Detta innebär att behandlingen endast utförs på ett fåtal behandlingstillfällen med samtidig höjning av den totala stråldosen till tumören i syfte att både höja botningsgraden ännu mer än tidigare samtidigt som resurser frigörs på sjukhuset. En förutsättning för att kunna göra detta är att samtidigt införa realtidsövervakning av den typ som Micropos erbjuder med RayPilot HypoCath.  

Genom introduktionen av RayPilot HypoCath kan vi nu, som professor Arcangeli nämner, erbjuda strålbehandlingskliniker ett verktyg för att på ett säkert sätt ta steget att minska antalet behandlingstillfällen från 40-talet tillfällen ända ner till endast 4 tillfällen. Detta kommer när det etableras på bredare basis innebära att fler patienter kan behandlas per tidsenhet till gagn för både patient och samhälle inte minst för att hantera den vårdskuld som Coronapandemin byggt upp säger Micropos VD, Thomas Lindström.

På bolagets hemsida finns en beskrivning av professor Arcangeli hur han ser på hur RayPilot HypoCath passar in vid precisionsbehandling av prostatacancer. https://micropos.se/wp-content/uploads/2020/09/arcangeli-monza-202009-sbrtraypilot.pdf

[image]

Författare Micropos Medical

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.