Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-02

Midsummer ökar orderingången av solcellstak med 380 procent

Den svenska tillverkaren av solcellstak Midsummer ökade orderingången av sina tunna, lätta och flexibla solcellstak av modellerna SLIM, WAVE och BOLD med 380 procent under det andra kvartalet i år jämfört med samma period förra året.

- Efterfrågan är fortsatt stor på våra vackra svensktillverkade solcellstak. Det faktum att de är tunna och diskreta samt har ett klimatavtryck på bara en tiondel av traditionella solpaneler har visat sig verkligen appellera hos medvetna konsumenter, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Orderingången av solcellstak under det andra kvartalet i år uppgick till 13,5 miljoner kronor, en ökning med 380 procent från samma period förra året.

- Det är starka tillväxtsiffror trots att vi är mitt i en pandemi och inte har kunnat träffa våra kunder i den utsträckning vi önskat. En undersökning vi beställt från Novus visar att över hälften av Sveriges egnahemsägare vill installera solceller på sina fastigheter, och det relativt snart: inom några få år. Det visar att privatmarknaden är mogen för våra produkter och vi vill ta en stor andel av den.

- Vi har under våren ytterligare förstärkt vårt säljteam med nya säljare och kommer att öka tempot i vår tillväxt under Q3 som normalt är ett starkt kvartal för oss, avslutar Sven Lindström.

Midsummers hela delårsrapport för det andra kvartalet 2021 offentliggörs den 31 augusti.

Förutom solpaneler utvecklar och marknadsför Midsummer även produktionsutrustning för solceller i form av DUO-systemet. DUO är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press - Midsummer.

Kontaktperson:

Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Denna information är sådan information som Midsummer är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-07-02 08:30 CEST.

Bifogade filer


Midsummer ökar orderingången av solcellstak med 380 procent

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.