Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-02

MILLICOM: LJUSA UTSIKTER, BETYDLIG UPPSIDA I AKTIEN - SHB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicoms starka marknadsposition och framtidssäkrade tillgångar ser ut att vara ett vinnande koncept på den latinamerikanska marknaden.

Det skriver Handelsbanken Capital Markets i en analys, där bevakningen av Millicom återupptas med en köprekommendation, vilket Nyhetsbyrån Direkt skrivit om tidigare på onsdagen.

"Baserat på våra estimat och de ljusa utsikterna för Millicom, anser vi att aktien är rimligt värderad till 435 kronor", skriver Handelsbanken och påpekar att det skulle motsvara en värdering som ligger ungefär i linje med de latinamerikanska sektorkollegorna.

"Aktien handlas för närvarande till en rabatt om 26 procent mot sektorsnittet, vilket är klart lägre än det 10-åriga snittet på 5 procent", skriver banken.

Millicoms omvandling till en framtidssäkrad operatör, med både fasta och mobila tillgångar i de flesta av sina latinamerikanska verksamheter, gör bolaget väl positionerat att driva och tjäna på den växande efterfrågan på uppkopplade tjänster i regionen.

Den dynamiska affärsmodellen kombinerat med en gynnsam makroekonomisk situation och solida teleoperatörstillgångar bådar gott för framtiden, menar Handelsbanken.

Under perioden 2021-2024, då Millicom fortsätter att expandera sitt fasta nät och 4G-penetrationen på sina marknader, räknar Handelsbanken med att bolagets tjänsteintäkter växer med 4 procent med en ebitda-tillväxt på 6-7 procent. Det väntas i sin tur ge stöd för en ökning av det operativa kassaflödet nära det 10-procentiga målet som bolaget har på medellång sikt, heter det i analysen.

Vid 10.45-tiden på onsdagen hade Millicom handlats upp 2,9 procent till 347:70 kronor i Stockholm.


Graf över Millicomaktien hittills i år:

Källa: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.