Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-22

MILLICOM: VÄL POSITIONERAT FÖR NÅ KASSAFLÖDESPROGNOS – PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicoms abonnenttillväxt, sänkta kostnader och disciplinerade investeringar kommer fortsätta att ge utrymme för en solid kassaflödesgenerering.

Det skriver Pareto i en analys, där Millicoms prognos för 2021 kallas "försiktig".

"Millicom är väl positionerat för att leverera på sin försiktiga kassaflödesprognos för 2021. Det avgörande kundintaget under det andra halvåret 2020 kommer att kunna bidra till intäktstillväxt under 2021. Opex-sänkningarna som gjordes under 2020 kommer att hjälpa ebitda-tillväxten", skriver Pareto.

Bolagets guidning för 2021, om ett operativt kassaflöde på minst 1,4 miljarder dollar jämfört med 1,5 miljarder dollar för 2020, reflekterar den ovanligt höga nivån av osäkerhet givet pandemisituationen, konstaterar Pareto.

"Millicom har genomfört betydande åtgärder för att försvara kassflödesgenereringen. Vi tror att detta kommer att ge en flexibilitet under den fortsatta återhämtningen. Om förhållandena inte försämras, kan återköp bli ett alternativ under den andra halvan av 2021", skriver analyshuset.

Vidare menar Pareto att Millicoms fokus på att minska skuldsättningen kan få en positiv effekt på företagsvärdet.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om har Pareto Securities höjt riktkursen för Millicom till 58 dollar, eller 480 svenska kronor, från tidigare 50 dollar. Rekommendationen köp upprepas.

Vid 12.20-tiden hade Millicom stigit 0,2 procent till 308:30 kronor på Stockholmsbörsen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.