Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-06-04

Miris breddar marknaden

Detta är en betald analys på uppdrag av Miris Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Nystart för Miris som med en förbättrad produkt, effektivare organisation och med siktet inställt på den köpstarka amerikanska marknaden hoppas på framtida lönsamhet. Vi inleder bevakningen med Köp.

Miris Holding AB utvecklar och säljer teknik för att analysera näringsinnehållet och kvalité på mjölk från både människor och kor. Det handburna instrumentet efterfrågas främst inom sjukvård samt mejeri och en analys tar mindre än 60 sekunder. Bolaget har fokus på affärsområdet för analys av bröstmjölk avsedd för förtidigt födda bebisar. Instrumentet och dess teknologi är skyddat av patent fram till 2022.

Historiskt sett har Miris inte lyckats leva upp till marknadens förväntningar men bolagets ägare ser fortfarande lönsamhet i affärsidén. Därför inleddes en nystart i mitten på 2014 som började med att tillsätta en ny vd och styrelseordförande. Efter djupgående genomgång av verksamheten fastställdes ett antal underliggande kritiska faktorer som var i behov av förbättringar. I december 2014 genomfördes en nyemission som netto inbringade cirka 15 miljoner kronor avsedda att finansiera åtgärdande aktiviteter rörande produktion, kvalité, försäljningsverksamheten samt lansering i USA.

För lanseringen i USA pågår förberedande arbete av kliniska studier och ansökan till FDA för försäljningstillstånd. Bolaget beräknar att det tar knappt ett år från det att klinikstudierna startar att få ett eventuellt godkännande (studietiden är två månader). Genom att diskontera tillbaka förväntat riskjusterat kassaflöde från befintliga marknader och USA beräknar vi ett motiverat pris per aktie till 0,14 kronor. Vi inleder bevakningen av Miris med rekommendationen Köp.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.