Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2015-11-12

Miris stegar i rätt riktning

Detta är en betald analys på uppdrag av Miris Holding utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Beställningar från Indonesien och Kina bekräftar marknadens efterfrågan och signalerar fortsatt tillit till Miris och bolagets produkter. Fokus på försäljning samt på
studier i Europa och USA.

Miris Holding AB utvecklar, marknadsför och säljer instrument för analys av mjölk med avseende på närings-och energiinnehållet samt kvalitén. Bolaget fokuserar på två affärsområden; analys av bröstmjölk avsedd för förtidigt födda barn där sjukvården utgör den huvudsakliga marknaden, samt analys av ko- och buffelmjölk till meijeriindustrin.

I slutet på 2014 genomförde Miris en nyemission för att bland annat finansiera åtgärder för tidigare kvalitetsbrister. Emissionen ska även täcka kostnader relaterade till lanseringen i USA.

I september påbörjades kliniska studier för en FDA-ansökan. Studietiden uppskattas till två månader och ett eventuellt godkännande kan vara på plats om knappt ett år efter startdatumet. Vidare har kvalitetsstudier med en förbättrad version av HMA-instrument genomförts i Kina med goda utfall, vilket resulterat i försäljning till både Kina och i Indonesien. Samtidigt ska ytterligare två kvalitetsstudier genomföras i Europa.

Försäljningen i Asien har ett viktigt signalvärde i form av fortsatt tilltro till Miris och dess produkter. Med anledning av detta tar vi ner riskpremien och därmed diskonteringsräntan. Samtidigt är det väldigt viktigt att studierna i Europa lyckas och får fart på försäljning på samtliga befintliga marknader. 

I avvaktan på ytterligare försäljning samt studieresultat från Europa och USA beräknar vi riktkursen till 0,17 kronor med rekommendation Öka. Behov av att nyttja bryggfinansiering kan bli aktuellt. 

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.