Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-15

MOMENTUM: AVSER SÄRNOTERA AFFÄRSOMRÅDET KOMPONENTER & TJÄNSTER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Momentum, som är återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter, påbörjar arbetet för att förbereda en särnotering av det nuvarande affärsområdet, tillika rörelsesegmentet, Komponenter & Tjänster på Nasdaq Stockholm.

Särnoteringen kommer att ske genom en utdelning av aktierna i det nuvarande dotterbolaget Momentum Group Komponenter & Tjänster AB till aktieägarna i Momentum Group AB. Ambitionen är att genomföra noteringen under första halvåret 2022.

Momentum Group-koncernen består i dag av två operativt fristående affärsområden med egna fokusområden och ledningar.

"Som två självständiga börsnoterade bolag kan dagens två affärsområden inom Momentum Group fortsätta sina respektive resor i högt tempo där Komponenter & Tjänster fortsätter arbetet med en förvärvsdriven tillväxt och Alligo med att utvinna synergier och skalfördelar i samordningen av Tools och Swedol", kommenterar Johan Sjö, styrelseordförande i Momentum Group.

Som en följd av beslutet om förberedelser för en särnotering av affärsområdet har en styrelse i dotterbolaget Momentum Group Komponenter & Tjänster utsetts bestående av Johan Sjö, Stefan Hedelius, Gunilla Spongh, Ylva Ersvik och Anders Claeson med Johan Sjö som ordförande.

Styrelsen har för avsikt att, till en extra bolagsstämma inför delningen, även föreslå att byta bolagets nuvarande namn från Momentum Group till Alligo, då avsikten är att affärsområdet Komponenter & Tjänster ska noteras under namnet Momentum Group.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.