Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-09

MULTIDOCKER: REVISORN PEKAR PÅ OSÄKERHET, BOLAGET KRITISKT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Revisorn i företaget Multidocker, som säljer materialhanteringsmaskiner, har i revisionsberättelsen för 2019 lämnat en anmärkning om väsentlig osäkerhetsfaktor avseende antagandet om fortsatt drift.

"För att säkerställa framtida finansiering är det vår uppfattning att bolaget och koncernen är i behov av tillförsel av nytt eget kapital och att gjorda resultatprognoser infrias. Något beslut om kapitaltillskott finns för närvarande inte varför det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om bolagets och koncernens förmåga att fortsätta verksamheten", skriver revisorn i anmärkningen enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Multidocker framhåller å sin sida att bolagets ledning och styrelse i måndags indikerat att man bedömer att omsättning och intjäning kommer att öka.

"Redan genomförda och planerade kostnadsbesparingar skapar förutsättningar för bättre marginaler. Detta kombinerat med bolagets produktportfölj kan attrahera främmande och eget kapital. Det är därmed styrelsens och verkställande direktörens uppfattning att samtliga kriterier för fortsatt drift av bolagets och koncernens verksamhet är uppfyllda", skriver Multidocker angående den komplettering av årsredovisningen som meddelades i måndags.

Med anledning av revisorns formulering och den process som föregått framtagning av kontrollbalansräkning har bolagets styrelse inhämtat juridisk vägledning och uppger sig ha kommit fram till att revisorns anmärkning inte korrekt speglar lagstiftningens innebörd.

Revisorn anmärker att styrelsen skulle ha lämnat årsredovisningen senast sex veckor före bolagsstämman, men att den undertecknade årsredovisningen inte lämnades förrän den 4 juni. Bolaget invänder att underlaget i allt väsentligt funnits tillgängligt för revision sedan slutet av februari 2020 och att förseningarna till betydande del inte är relaterade till bolaget.

Multidocker har valt att avsluta samarbetet med revisorn.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.