Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-13

Munters Group AB: MUNTERS UTSER INNOVATIONSCHEF

Stéphane Darcq, idag Vice President R&D and Product Management inom Munters affärsområde FoodTech, har utsetts till Group Vice President och Innovationschef ("Head of Innovation") från och med den 1 december. I denna roll kommer han att rapportera till VD Klas Forsström och vara en del av Munters ledningsgrupp.

Stéphane har lång erfarenhet från andra luftbehandlingsföretag som Carrier, Daikin och FläktGroup i olika befattningar inom FoU, affärsutveckling och marknadsföring. Innan han började på Munters 2019 var han Chief Technology Officer för FläktGroups FoU-centra för luftbehandling, luftdiffusion och ventilation.

Stéphane kommer att kombinera rollen som Head of Innovation med sin nuvarande roll som ansvarig för produktledning, produktutveckling och marknadsföring inom FoodTech, ett av Munters två affärsområden. Sedan han började sin anställning på Munters har han påbörjat en transformation av FoodTechs produktutveckling för att bli en mer kundcentrerad och effektiv organisation. Som Head of Innovation kommer Stéphane att sätta Munters innovationsagenda för de kommande åren.

Stéphane har en civilingenjörsexamen från French Institute of Industrial Refrigeration. Han har en magisterexamen i Business Management från Management School of Lyon.

"Jag är mycket glad att Stéphane Darcq har accepterat rollen som Head of Innovation", säger Klas Forsström, VD och koncernchef på Munters Group. "På Munters arbetar vi kontinuerligt för att uppnå lönsam tillväxt, främja innovation, skapa kundvärde och sist men inte minst förändra branschen baserat på vårt kunnande och digitala lösningar. Jag är övertygad om att vi med Stéphanes kunskap och erfarenhet kan vässa produktutvecklingen definiera vad vi ska fokusera på, för att förbereda oss för morgondagens kundbehov."

För mer information: 

Ann-Sofi Jönsson, Investor Relations
E-mail: ann-sofi.jonsson@munters.se
Tel: +46 (0)730 251 005

Författare Munters Group AB

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.