Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

MUNTERS: JUSTERAT RÖRELSERESULTAT 260 MLN KR 2 KV (EST 161)

STOCKHOLM (Direkt) Fukthanteringsbolaget Munters redovisar ett justerat ebita-resultat på 260 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020.

Ett genomsnitt av sex analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var 161 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 1.773 miljoner kronor, mot ett analytikersnitt på 1.579 miljoner. Den justerade ebita-marginalen blev därmed 14,7 procent mot prognossnittet på 10,2 procent.

Under andra kvartalet har dock 136 miljoner kronor redovisats som jämförelsestörande poster, varav 107 miljoner kronor kommer att vara kassaflödespåverkande. Analytiker hade inte räknat med några engångsposter.

Nettoresultatet uppgick till 37 miljoner kronor, jämfört med ett analytikersnitt på 75 miljoner kronor.

Orderingången landade på 1.870 miljoner kronor, mot ett snitt på 1.462 miljoner.

"Den justerade ebita-marginalen förbättrades under andra kvartalet, drivet av en mycket stark utveckling inom affärsområdet Foodtech och ett kontinuerligt fokus inom alla delar av organisationen på att effektivisera indirekta kostnader tillsammans med en aktiv hantering av effekterna från utbrottet. Vi kunde sänka vår nettoskuld relaterad till ebitda till en skuldsättning på 2,7 gånger", skriver Munters vd Klas Forsström i delårsrapporten.

"Vi omförhandlade proaktivt den nuvarande finansieringen under andra kvartalet, vilket skapat mer utrymme för strategiska aktiviteter. Tillsammans med den ytterligare RCF:en på 750 miljoner kronor som upprättades i början av juli har vi säkrat en solid finansiell position för att stödja genomförandet av strategin i det nuvarande utmanande affärsklimatet", fortsätter han.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.