Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

MUNTERS: VIDTAR FLER ÅTGÄRDER, SKA SPARA 70 MLN KR/ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fukthanteringsföretaget Munters fortsätter med genomförandet av Munters strategi och tar nu ytterligare ett steg med fokus på att vässa kunderbjudandet och optimera bolagets marknadsnärvaro. Uppskattade årliga besparingar på cirka 70 miljoner kronor från dessa åtgärder ska ha uppnåtts när programmet har genomförts.

Det uppger vd Klas Forsström i delårsrapporten.

"Vi har beslutat att inom affärsområdet Airtech lämna den del som är icke-kärnverksamhet inom den kommersiella verksamheten i USA. På grund av den nuvarande starka orderstocken i Data Centers USA så utökar vi tillverkningen i Texas. I Nederländerna konsoliderar vi verksamheten. Dessutom kommer andra åtgärder att vidtas för att säkerställa genomförandet av strategin", skriver Munters-chefen.

Åtgärderna förväntas genomföras inom de kommande 18 månaderna och kostnaderna beräknas till 188 miljoner kronor, varav 159 miljoner kronor är kassaflödespåverkande.

Under andra kvartalet har 136 miljoner kronor redovisats som jämförelsestörande poster, varav 107 miljoner kronor kommer att vara kassaflödespåverkande. Ytterligare 52 miljoner kronor, alla kassaflödespåverkande, redovisas när de uppkommer framöver, heter det.

Klas Forsström uppger att det är fortsatt svårt att bedöma efterfrågan på marknaden.

"Vi förväntar oss ett fortsatt utmanande affärsklimat med en begränsad transparens av vilka effekter Covid-19 utbrottet kommer få på efterfrågan", skriver Munters-chefen i delårsrapporten.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.