Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-11-24

NCAB Group förvärvar Bare Board Consultants i Italien

NCAB Group har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Bare Board Consultants Srl med säte i Codogno söder om Milano i Italien. Transaktionen beräknas slutföras i januari 2023.

Bare Board Consultants, grundat 1990, med kunder i Italien räknar med att nå en nettoomsättning på cirka 90 miljoner kronor 2022 med ett beräknat EBITA på 9 miljoner kronor. Företaget förser kunder med mönsterkortslösningar inom HMLV-segmentet (High-Mix-Low-Volume), främst inom industri- och medicinsektorn. Deras leverantörer finns i Kina.

Anders Forsén, CFO för NCAB:
"Bare Board Consultants är en välkänd trader av högkvalitativa mönsterkort och kompletterar vår italienska verksamhet mycket bra. Det är en viktig del av NCABs strategi att aktivt delta i konsolideringen av marknaden. Bare Board Consultants kommer att integreras med NCAB Group Italy."

Luigi Faliva, tidigare ägare och styrelseordförande i Bare Board Consultants:
"Vi är glada över att gå samman med NCAB Group. Bare Board Consultants är en kundorienterad organisation med starkt fokus på kvalitet, tillförlitlighet och service. Att bli en del av NCAB Group kommer att ge våra kunder tillgång till den bästa tekniken och deras omfattande fabriksbas i Asien och Europa, samt ökade resurser och kompetens över hela världen."

Företagets anställda kommer att flytta till NCABs befintliga kontor i området. Förvärvet av Bare Board Consultants kommer att bidra positivt till NCAB Groups resultat per aktie under 2023. Synergier förväntas inom områdena leverantörer, betalningsvillkor samt inom Factory management och logistik.

För ytterligare information, kontakta:


Anders Forsén, CFO +46 (0)8 4030 0051
Gunilla Öhman, IR Manager, +46 (0)70 763 81 25

Om NCAB


NCAB är en världsomspännande, marknadsledande leverantör av mönsterkort, noterad på Nasdaq Stockholm. NCAB, vars affärsidé är ”PCBs for demanding customers, on time with zero defects, produced sustainably at the lowest total cost” grundades 1993 och har sedan dess karaktäriserats av en entreprenöriell och kostnadseffektiv kultur och har över tiden visat stark tillväxt och god lönsamhet. NCAB har idag lokal närvaro i 15 länder i Europa, Asien och Nordamerika. Omsättningen uppgick 2021 till 3 220 Mkr. Organisk tillväxt och förvärv ingår i NCABs tillväxtstrategi. För mer information om NCAB Group, se www.ncabgroup.com.

Bifogade filer


NCAB Group förvärvar Bare Board Consultants i Italien

Författare MFN