Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-18

NCC: PRESENTERAR NYA FINANSIELLA MÅL FÖR 2023 (NY)

(Lägger till: analytikernas snittprognoser i tredje och fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NCC inför ett nytt mål som är satt till att 2023 ha en vinst per aktie om 16 kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande inför onsdagens kapitalmarknadsmöte.

Det nya målet kan ställas mot att analytikerna i snitt tror att vinsten per aktie kommer att uppgå till 13:71 kronor under 2022, alltså ett år innan målet ska nås, enligt Infronts sammanställning från början av november.

Snittestimaten för vinsten per aktie 2020 och 2021 uppgick i samma sammanställning till 11:84 kronor och 13:70 kronor. Utfallet under 2019 var 8:09 kronor på denna punkt.

Målet för en nettoskuld under 2,5 gånger ebitda ligger fast. Det gör även utdelningspolicyn.

"Vi har uppdaterat vår strategiska inriktning för att förstärka NCC:s position som ett ledande kunskapsbaserat byggföretag som hjälper sina kunder genom komplexa processer och levererar hållbara resultat. Vi väljer nu att fokusera på ett fåtal mål för att förstärka och accelerera den utvecklingen", säger vd Tomas Carlsson.

NCC tar därmed bort målet för avkastning på eget kapital och målet för rörelsemarginal på koncernnivå. De ersätts av specifik uppföljning och relevanta mål för varje affärsområde, heter det i pressmeddelandet.

"Vi vill sätta fokus på att som koncern kunna växa lönsamt. Avkastning på sysselsatt kapital kommer att vara det prioriterade målet för de affärsområden som binder mycket kapital, det vill säga Property Development och Industry", säger Tomas Carlsson.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.