Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-08-22

Nedguidad helårsprognos

BTS guidar ned helårsprognosen för resultatet 2016 från bättre än 2015 till ungefär oförändrad. Det beror främst på en försvagning i Nordamerika. Vi sänker vår riktkurs till 68 kronor per aktie och rekommendationen till Öka

BTS Group är en management konsultfirma som bildades 1986 av vd:n Henrik Ekelund. Bolaget skiljer sig från de stora kända managementkonsulterna i att BTS är mer inriktat på att implementera och genomföra strategier. För detta erbjuder bolaget kundanpassade affärssimuleringar och andra utbildningar i digitalt format liksom seminarieformat.

BTS är det lilla bolaget med egenskaper som ofta förknippas med större bolag. Till exempel är bolaget aktiv på en internationell marknad med strax över hälften av omsättningen i USA. BTS jobbar främst med stora bolag, såsom Coca-Cola, Microsoft och Novartis. Enligt bolagets egen uppskattning har BTS ungefär en procent av världsmarknaden i sin nisch. Det finns således ett stort utrymme att fortsätta växa genom att ta marknadsandelar. I år har BTS flyttat fram sina positioner i Europa genom förvärv av två italienska företag.

Det andra kvartalet 2016 blev en besvikelse där resultatet blev 12 procent sämre jämfört med Q2 2015. Vi justerar ned vår helårsprognos 2016 med cirka 8 procent vilket är i nivå med bolagets guidning.

Aktien föll tillbaka kraftigt på det svagare Q2-resultatet. Vi sänker vår riktkurs från 77 till 68 kronor per aktie som en följd av rapporten. Givet dagens pressade aktiekurs räcker det ändå till en Öka-rekommendation (ner från tidigare Köp).

Ladda ned fullständig analys:

Ladda ner pdf

Källa: Jarl Securities

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.