Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-25

NeoDynamics närmar sig lansering av nya pulsbiopsisystemet NeoNavia. Välrenommerade gynekologer och radiologer har fått positiva praktiska erfarenheter

NeoDynamics har nyligen deltagit i två vetenskapliga kongresser där ledande internationella experter inom senologi har diskuterat framsteg när det gäller diagnostik och behandling av bröstcancer; The Annual Congress of the Austrian Society of Senology, i Wien, Österrike, och The Annual Congress of the Swiss Society of Senology, i Luzern, Schweiz. Kongresserna är de första senologimötena sedan pandemin inleddes, där det har varit möjligt att träffas fysiskt, vilket gav läkare förutsättningar att få praktiska erfarenheter av det nya biopsisystemet.

I samband med den schweiziska senologikongressen presenterade Dr Stefan Paepke från Klinikum rechts der Isar i München, det nya biopsisystemet. Dessutom anordnades det ett symposium inriktat på minimalt invasiv bröstbiopsi (MIBB), som bl.a. innehöll nya vakuumbiopsitekniker. En särskild utbildning för certifiering av vakuumbiopsier i bröst anordnades, som omfattade en praktisk workshop där läkare fick möjlighet att för första gången testa den finala kommersiella versionen av NeoNavia.

"NeoNavia kommer med en spännande ny biopsiteknik och blir ett användbart nytt verktyg för bröstcancerdiagnostik. Det fanns ett stort intresse bland deltagarna att prova systemet både vid företagets monter och i workshopen som arrangerades separat. Jag ser fram emot att använda plattformen kliniskt och genom mitt engagemang i NeoDynamics rådgivande expertgrupp, advisory board, bidra till projektets utveckling", säger Dr. Claudia Kurtz, senior radiolog vid Cantonal Hospital Lucerne och president för MIBB-arbetsgruppen.

"Det var verkligen spännande att få se hur det praktiska handhavandet under workshopen ökade läkarnas förståelse för det värde som den nya pulsteknologin potentiellt kan ge, samt hur de tre olika nåltyperna möjliggör för läkare att skräddarsy vävnadsprovtagning till lokalisering och typ av lesion", säger Kai-Uwe Schässburger, Ph.D. Director Clinical Development & Medical Affairs, på NeoDynamics. "Värdet av praktiskt handhavande kan inte underskattas och kommer att vara en viktig del av vår strategi, när vi introducerar NeoNavia till en bredare målgrupp".

Informationen lämnades för offentliggörande den 25 september 2020, kl 08:45.

Författare NeoDynamics

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.