Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-07

NEW YORK: DEFENSIVT I TOPP MED FOKUS PÅ POLITIK, S&P500 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna var blandade på fredagen när defensiva sektorer fanns bland vinnarna medan teknikaktier, som legat till grund för stora delar av rallyt sedan botten i mars, tappade.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex var upp 0,2 procent till 27.434. Det bredare S&P 500-indexet var 0,1 procent högre vid 3.351 procent medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex sjönk 0,9 procent till 11.010.

Den amerikanska jobbrapporten för juli visade att antalet sysselsatta ökade med 1,763 miljoner personer i juli och att arbetslösheten uppgick till 10,2 procent. Utfallet var bättre än förväntningarna om en sysselsättningsökning med 1,6 miljoner och en arbetslöshet på 10,5 procent.

Enligt vissa bedömare dämpade utfallet trycket på kongressen att komma överens om ett stödpaket efter omkring två veckor av resultatlösa förhandlingar.

Efter ett möte på fredagen sade finansministern Stephen Mnuchin att det inte gjordes några framsteg under samtalen och att han kommer rekommendera att Donald Trump går vidare med exekutiv order.

Investerare fokuserade också på det spända läget mellan USA och Kina. Under natten mot fredagen skrev Donald Trump under natten mot fredagen på en exekutiv order som syftade till att förbjuda amerikanska bolag att göra affärer med apparna TikTok och WeChat eller deras kinesiska ägare.

Under fredagen rapporterades också att Donald Trumps arbetsgrupp för finansiella marknader har slagit fast att kinesiska bolag som är noterade i USA bör avnoteras om de inte följer amerikanska redovisningsregler. Samma hot har förekommit tidigare och flera USA-noterade kinesiska aktier sjönk på fredagen.

Bland enskilda aktier var Uber ned nästan 5,5 procent efter att ha presenterat ett resultat som var sämre än väntat. Intäkterna från taxiverksamheten påverkades negativt av pandemin, medan bolagets matleveranstjänst, Uber Eats, mer än dubblerade intäkterna i jämförelse med samma period föregående år.

T-Mobile överträffade analytikernas förväntningar både på översta och sista raden. Vidare gavs besked om att T-Mobile nu har gått om AT&T som den näst största operatören i USA efter en bättre än väntad abonnentstillväxt under det gångna kvartalet. Aktien steg nästan 6,5 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 3 punkter till 0,57 procent.


Graf: S&P500-index, fredagen den 7 augusti

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.