Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-19

News55 satsar redaktionellt och lanserar premium-tjänst

I månadsskiftet oktober och november lanserar News55 AB tjänsten News55 Premium - en tjänst fylld med redaktionellt material och underhållning för den äldre målgruppen. Bolaget har sedan tidigare sajterna News55.se och E55.se.

- Vi lyssnar mycket på våra läsare och vi anser att det finns en betalningsvilja hos våra läsare för det material som vår redaktion och  våra krönikörer skapar. Det finns en stor utmaning för en nyhetssajt att vara helt beroende av annonsintäkter och News55 Premium gör det möjligt för oss att även hitta en väg till konsumentintäkter vilket stärker bolaget på både kort och lång sikt, säger Fredrik Lundberg, VD och grundare av News55.

News55 Premium innehåller unikt material för prenumeranter såsom reportage, intervjuer, personporträtt och underhållning i form av bl a korsord och sudoku. Den som använder News55 Premium får också hela sajten annonsfri. I samband med lanseringen kommer News55 även presentera ett antal nya krönikörer.

- Vi har idag ca 200.000 mottagare på vårt dagliga nyhetsbrev och vanliga nyhetsartiklar om vad som hänt kommer att vara gratis även i fortsättningen. Den som vill ha mer fördjupad läsning och innehåll kan bli prenumerant för 49 kr per månad, berättar Fredrik Lundberg.

I arbetet med lanseringen av premiumtjänsten har News55 samarbetet med konsultföretaget Recuro som har stor erfarenhet av lansering av liknande tjänster både i Sverige och på andra marknader.

- News55 är en unik produkt med en väldigt engagerad och väldefinierad läsarskara. Min erfarenhet säger mig att det finns en stor potential för News55 att skapa en framgångsrik premiumtjänst och jag tror att timingen är helt rätt säger Jonas Åström, VD på Recuro.

Författare News55

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.