Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-03

NEWTON NORDIC: ÖKAD AKTIVITET I SEPTEMBER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Newton Nordic, som handlas på First North, hade en nettoomsättning på 1,6 miljoner kronor (3,3) och ett ebitda-resultat om nära noll (0,3) för det tredje kvartalet, juli-september 2020. Periodens resultat blev -0,7 miljoner kronor (0,2).

Newton Nordic meddelade i september vissa finansiella siffror för juli och augusti i samband med offentliggörandet av en företrädesemission.

Under september såg bolaget en ökad aktivitet, efter lägre aktivitet under sommarmånaderna som dels berodde på säsongsmönster och dels på covid-19.

Sammantaget uppgick orderingången till cirka 3 miljoner kronor, varav 1,5 miljoner levererades och tillräknas bolagets omsättning under det tredje kvartalet.

I och med den nyligen genomförda företrädesemissionen, som kommer att tillföra bolaget cirka 24,3 miljoner kronor i november, är bolaget välkapitaliserat för att genomföra den strategiska förflyttningen som styrelsen beslutat om, skriver vd Henrik Lewander i delårsrapporten.

Detta tillsammans med att aktiviteten i marknaden ökar och nya affärsmöjligheter öppnar sig, gör att bolaget bedömer att det har goda förutsättningar för framtida expansion och att driva verksamheten framåt med god finansiell status.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.