Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

NEXAM: INGA TECKEN PÅ MINSKAD UNDERLIGGANDE EFTERFRÅGAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nexam Chemicals som utvecklar återvinningsbart material, hade en omsättning på 36,4 miljoner kronor (35,2) under det andra kvartalet. Ebitda-resultatet blev 0,2 miljoner kronor (0,3).

Kvartalets kassaflöde från löpande verksamhet uppgick till -1,5 miljoner kronor (-2,6).

"Trots den stora globala osäkerheten blir försäljningen i det andra kvartalet 36,4 miljoner kronor (35,2), det näststörsta kvartalet någonsin. Det innebär att vi det första halvåret 2020 levererar våra två starkaste kvartal hittills /…/ Samtidigt är det tydligt att vi under Q2 upplevt ett hack i kurvan orsakad av covid-19 pandemin", skriver vd Johan Arvidsson i delårsrapporten.

Kundbeteendena har skiljt sig, framförallt i form av en ökad rädsla kring att hålla råvarulager i samma utsträckning som vanligt. Beställningarna har också kommit senare än vanligt och logistikkedjorna har delvis haltat. Till detta bör läggas att fraktkostnader, i synnerhet flyg, har fördyrats.

"Det är dock viktigt att poängtera att vi inte har inte sett några tecken på att den underliggande efterfrågan av våra produkter och lösningar minskat. Tvärtom ser vi en fortsatt ökning, vilket också vår tillväxt bevisar. Men pandemin medför att det helt enkelt är krångligare att göra affärer samtidigt som det finns en generell oro i världsekonomin", skriver vd:n.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.