Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-14

NEXAM: JUSTERAT EBITDA-RESULTAT BLEV 3,3 MLN KR 2 KV (NY)

(Tillägg: från sista meningen i fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Plastbolaget Nexam Chemical redovisar ett resultat efter skatt på -1,3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021 (-3,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:02 kronor (-0:05).

Det justerade ebitda-resultatet låg på 3,3 miljoner kronor (0,2) och rörelseresultatet landade på -0,7 miljoner kronor (-2,5).

Under kvartalet genomfördes due diligence av en potentiell förvärvskandidat, skriver Nexam i rapporten. Förvärvet genomfördes aldrig, men de legala kostnaderna på 1,3 miljoner kronor belastar resultatet och exkluderas i det justerade ebitda-resultatet.

Nettoomsättningen uppgick till 59,7 miljoner kronor (36,4), en ökning med 64 procent. Omsättningssiffran innebar ett nytt försäljningsrekord för ett kvartal, enligt bolaget.

"Det är fortsatt PET-skum som driver Nexam Chemicals affär. Vi fick ett genombrott inom området för ett par år sedan, vilket nu bär frukt för oss och vi ser en ökande affär under en överskådlig framtid", skriver Nexams vd Johan Arvidsson.

Han pekar på att Nexam är övertygat om att det har möjlighet att växa ännu kraftigare, men att det kräver en liknande kommersiell framgång på flera andra plattformar.

"Under det senaste kvartalet har vi sett, vad vi hoppas är, början på en sådan kommersiell framgång inom fiber och filament", skriver vd.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.