Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-15

Nexar Group: NEXAR SKAPAR UNIKT FOTBOLLSKONCEPT

NEXAR SKAPAR UNIKT FOTBOLLSKONCEPT

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic MTF -har bildat ett svenskt dotterbolag tillsammans med nya samarbetspartners. Det nya bolaget har skapat ett nytt unikt fotbollkoncept, där talangutveckling, produktion och spelarrättigheter är centrala delar.

Det nya konceptet är utvecklat av ledningen för det nya dotterbolaget som får namnet Nexar Football AB. Produktionen av det nya formatet kommer att ske i Spanien på en förstklassig fotbollsanläggning och planeras att ske i oktober/november 2019. På plats kommer att finnas 28 utvalda fotbollstalanger från ett tiotal länder, exempelvis Sverige, Spanien, Ghana, Nigeria och USA. Ett antal namnkunniga coacher, aktiva proffsspelare, före detta proffsspelare samt programvärdar kommer också att delta i produktionen. Namn och nationalitet på deltagare, coacher m. fl. kommer att publiceras löpande. Samtliga 28 spelare kommer att kontrakteras av Nexar Football AB och målsättningen är att ett antal av dessa talanger ska få kontrakt med professionella fotbollsklubbar. Fem av talangerna är redan kontrakterade av Nexar Football AB och samtliga har nyligen representerat sina respektive länders ungdomslandslag.

- Konceptet är helt unikt och ger Nexar en stark plattform för att kunna skapa intäkter genom formatlicenser, sponsorer samt genom att kontraktera dessa talanger som siktar på att bli fotbollsproffs. Nexar Football kommer att företräda samtliga av dessa 28 talanger vid deras eventuella framtida spelarövergångar. Vid en eventuell övergång kommer bolaget att tillföras en procentuell marknadsmässig ersättning av respektive övergång enligt internationellt regelverk. Det nya konceptet ger oss möjligheten att bredda oss så att vi kan arbeta på de globalt två största underhållningsscenerna - musik och sport, säger Mats Johansson, VD Nexar Group AB (publ).

Produktionen av det nya konceptet kommer att ledas av vårt spanska dotterbolag Nexar Productions SL som har erfarenhet av att producera och utveckla liknande format. Formatet kommer att sändas via digitala kanaler och bolaget för idag samtal med ett antal olika aktörer för digital distribution.

Nexar Group AB kommer vid produktionsstart att äga minimum 51% i Nexar Football AB och Joachim Kamph 30%. Det finns en intention om att knyta till sig fler nyckelpersoner och/eller bolag för resterande ägarandel.

Ledningen för det nya bolaget kommer bestå av Joachim Kamph samt från Nexar Mats Johansson, Stefan Mattsson och Amparo Iborra. Joachim Kamph har under många år inom den globala fotbollsindustrin skaffat sig ett mycket brett affärsnätverk och arbetar med fotbollsmanagement, sponsring, rättigheter, fotbollsprogram och sportinvesteringar. Joachim har en bakgrund som elitfotbollsspelare samt har även arbetat i ledande befattningar med kvalificerad affärsutveckling, försäljning på nationell och internationell nivå inom TIME och NGO sektorn.

Denna information är sådan information som Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 maj 2019 kl 20:45.

2019-05-15

För mer information, besök www.nexargroup.se http://www.nexargroup.se , eller kontakta:
Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: mats.johansson@nexargroup.se mailto:mats.johansson@nexargroup.se
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: stefan.mattsson@nexargroup.se mailto:stefan.mattsson@nexargroup.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Nexar Group Pressrelease 2019-05-15.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=26169

Om Nexar
Nexar är ett globalt musik-, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England.
Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar.
Bolaget är listat på NGM Nordic MTF.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.