Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-21

NextCell Pharma AB: ProTrans stamceller godkänns för klinsk prövning på COVID-19 patienter

ProTrans utvecklas för en immunmodulerande stamcellsterapi som för närvarande genomgår en klinisk studie för behandling av patienter med Diabetes typ-1. Mekanismen för immunomodulation förväntas dock vara tillämpbar även vid andra autoimmuna sjukdomar och inflammatoriska tillstånd. Det allvarliga stadiet av Covid-19 orsakas av att immunsystemet blir hyperaktivt och attackerar organ, inklusive lungorna. Hypotesen är att behandla patienter innan de når detta livshotande tillstånd. I denna öppna fas 1b studie kommer totalt tre grupper om, vardera tre patienter, att behandlas med olika doser av ProTrans.

Huvudprövare för studien är Josefin Sundh, Universitetssjukhuset Örebro. Det kliniska prövningsprotokollet är skrivet av professor Dominique Farge, St. Louis sjukhus i Frankrike och doktor Lindsay Davies, CSO NextCell. Styrkommittén är professor Farge (ordförande), professor Edvard Smith (NextCell) och doktor Tomasz Oldak (PBKM).

Denna information är sådan information som NextCell Pharma AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 21 oktober 2020.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.