Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-18

NORDEN: BLANDAT MED RÖRELSER KRING NOLLAN, VINX30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordiska börser var blandade men handlades kring nollan på fredagen som präglades av oro för stigande coronatal.

Samlingsindexet Vinx 30 var oförändrat vid 1.074.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index tappade 0,1 procent till 1.491.

I toppen fanns Genmab, som steg 2,3 procent.

Daniel Fabricius, mäklare på ABG Sundal Collier, sade till Ritzau Finans att det kan bero på en investerarkonferens, även om det inte har kommit några större nyheter därifrån.

Starkt gick också GN som steg 1,6 procent, bland annat efter att bolaget fått höjda riktkurser från Nordea och Danske Bank.

Oslobörsens OBX-index var i princip oförändrat på fredagen vid 756.

Grieg Seafood tappade 4,7 procent på fredagen efter beskedet att bolaget har beslutat att avveckla sin verksamhet på Isle of Skye i Skottland efter en incident med hög dödlighet.

Händelsen kommer påverka resultatet för det tredje kvartalet med cirka 100 miljoner norska kronor.

Gjensidige Forsikring steg 3,3 procent på fredagen efter att ha varit upp 2,7 procent på torsdagen då bolaget beslutade om en utdelning på 12:25 norska kronor per aktie.

Helsingforsbörsens OMXH25-index steg 0,1 procent till nivån 4.403.

Starkast gick Kesko som var upp 3,4 procent efter en omvänd vinstvarning. Bolaget höjde på torsdagskvällen sin prognos för helåret 2020 till ett jämförbart rörelseresultat i intervallet 510-570 miljoner euro för kvarvarande verksamhet. Tidigare prognosintervall var 430-510 miljoner euro.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.