Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2022-01-19

Nordic Entertainment Group: `Draknästet' blir Viaplays första lokala produktion i Nederländerna

  • Världskänt reality-format blir Viaplays första lokala produktion i Nederländerna
  • `Draknästet' har producerats i fler än 40 länder
  • Viaplay lanserar i Nederländerna den 1 mars

Viaplay blir den exklusiva hemvisten i Nederländerna för det världskända reality-formatet `Draknästet' med start våren 2022. Serien blir Viaplays första lokala produktion i landet, och ger nederländska entreprenörer en möjlighet att pitcha sina affärsidéer inför en grupp kända investerare. Viaplay lanserar i Nederländerna den 1 mars med en unik kombination av lokala- och originalproduktioner, internationella filmer och serier, barninnehåll och premium direktsänd sport. 

Det, för tittare i Nederländerna och runt om i världen, välbekanta konceptet `Draknästet' ger entreprenörer tre minuter framför fem multimiljonärer, eller `Drakar', för att pitcha för en investering - ibland i ett etablerat företag, andra gånger i knappt mer än en idé.

Denna säsong kommer restaurangsmagnaten Won Yip, `avokadodrottningen' Shawn Harris, toppinvesteraren Pieter Schoen, affärskvinnan Manon van Essen och serieentreprenören Bas Witvoet att investera sina pengar i lovande nya företag.

Sedan lanseringen 2001 med titeln `Money Tigers' i japanska Nippon TV har formatet blivit en succé över hela världen. Med lokala produktioner i länder på varje kontinent, ges aspirerande entreprenörer möjligheten att pitcha för att säkra en investering från några av affärsvärldens toppnamn - och hittills har över $250 miljoner investerats i små företag runt om i världen.

`Draknästet' (engelsk titel: `Dragons' Den') distribueras globalt av Sony Pictures Television (SPT) under ett antal olika titlar, inklusive `Shark Tank', `Lions' Den' och `Draknästet'. SPT-formatet har vunnit fler än 30 utmärkelser globalt, och inleder snart sin nittonde säsong på BBC i Storbritannien. Serien produceras av Vincent TV (`Chateau Meiland'; `Five Days Inside'; `Vem vill bli miljonär?').

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: "Viaplays pitch till nederländska tittare är enkel. Vi erbjuder lokala- och originalproduktioner, det bästa från Hollywood, högkvalitativt barninnehåll och den mest attraktiva sporten - allt i en tjänst som representerar utmärkt värde för pengarna. `Draknästet' är ett bevisat format som mixar det briljanta med det oväntade, och som både har kickstartat fantastiska företag och underhållit tittare runt om i världen."

Vincent ter Voert, Vincent TV grundare och producent: "Blivande entreprenörer i Nederländerna har väntat på möjligheten att förverkliga sina drömmar. Nu är det äntligen dags att ta det här populära formatet till nästa nivå, tillsammans med Viaplay."

I Nederländerna kommer Viaplay att kosta EUR 13,99 per månad och blir tillgänglig genom distributionspartners som KPN och VodafoneZiggo, samt via abonnemang som säljs direkt till kunderna. Tjänsten blir den nederländska hemvisten för Formel 1, Bundesliga och PDC dart, följt av Premier League-fotboll från och med augusti.

Viaplay har nyligen utsett Martijn de Bruin och Kennard Bos som sina första exekutiva producenter i Nederländerna för innehåll inom reality och dokumentärer, respektive manusbaserat innehåll.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay finns i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA. Viaplay lanseras i Nederländerna och Storbritannien under 2022, med lansering i Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz till slutet av 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (`NENT B').

Kontakta oss:
press@nentgroup.com (ellerNicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 1700)
investors@nentgroup.com (ellerMatthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr (https://www.flickr.com/photos/nentgroup)

Följ oss:
nentgroup.com (https://www.nentgroup.com/) / Facebook (https://www.facebook.com/nentgroup) / Twitter (https://www.twitter.com/nent_group) / LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/nentgroup) / Instagram (https://www.instagram.com/nentgroup)

Dataskydd:
För att läsa mer om NENT Group och dataskydd, klicka här (https://www.nentgroup.com/about/data-privacy)

Författare Cision