Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-30

Nordic Entertainment Group: Viaplay och Zentropa samarbetar på originalserien `Drömmaren - Karen Blixen blir till' med Connie Nielsen i huvudroll

  • Stor dansk dramaserie utforskar den världskända författaren Karen Blixens liv
  • `Drömmaren - Karen Blixen blir till' har Connie Nielsen (`Gladiator') i huvudroll
  • Viaplay planerar att släppa minst 60 Originals under 2022

Viaplay och Zentropa Entertainments samarbetar på den stora Viaplay Original-dramaserien `Drömmaren - Karen Blixen blir till' som handlar om en av Danmarks största författare. Serien har Connie Nielsen (`Gladiator') i huvudroll som Karen Blixen, är skapad av Dunja Gry Jensen (`Norskov') och regisserad av Jeanette Nordahl (`Wildland'), och baseras på en idé av Connie Nielsen och Karoline Leth. Inspelning av `Drömmaren - Karen Blixen blir till' har nyligen avslutats i Danmark och internationellt. Serien är främst på danska och har premiär exklusivt på Viaplay under 2022.

`Drömmaren - Karen Blixen blir till' är berättelsen om en kvinnas kamp för att hitta sin plats i livet samtidigt som hon befriar sig från familjens och samhällets förväntningar. Serien utspelar sig under 1930-talet och följer Karen Blixens återkomst till Danmark efter många år i Östafrika. Fattig, sjuk, skild och med hennes drömmar i spillror, `Drömmaren - Karen Blixen blir till' visar Blixens resa från hennes lägsta punkt till att bli en känd författare, med visualiseringar av hennes inre liv och det magiska universumet av hennes berättelser.

Connie Nielsen vann Bästa Skådespelerska på internationella filmfestivalen i San Sebastian 2004 för sin roll i Susanne Biers `Brothers', för vilken hon också fick ett Bodil-pris i Danmark och en nominering för Bästa Europeiska Skådespelerska vid European Film Awards 2005. Hon blir även exekutiv producent för `Drömmaren - Karen Blixen blir till'.

Connie Nielsen: "Karen Blixen har varit en förebild för mig sedan jag var ett barn: en äventyrare, konstnär, resenär och tänkare. Men jag visste inte hela historien om hur en 46-årig kvinna, i mitten av sitt livs djupaste kris, hittade sin unika talang genom en process som var smärtsam, prövande men även spännande. Jag tror det är viktigt för kvinnor i alla åldrar och bakgrunder att känna till hennes inspirerande historia, och jag kommer lägga min kropp och själ i att skildra denna otroliga person."

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: "Att dela berättelser om inflytelserika och inspirerande nordiska personer med världen är en prioritet för Viaplay. `Drömmaren - Karen Blixen blir till' erbjuder en inblick i en av tidernas största författares liv - någon som hela livet kämpade för att vara kvinnan, personen och konstnären hon ville vara. Det exceptionella kreativa teamet på båda sidor av kameran visar att våra ambitioner för denna mycket speciella serie är så höga som det bara går."

Den sex avsnitt långa serien (dansk titel: `Drømmeren - Karen Blixen bliver til'; engelsk titel `The Dreamer - Becoming Karen Blixen') är producerad som ett Viaplay Original av Zentropa Entertainments av Marie Cecilie Gade, Karoline Leth och Charlotte Hjordt i samproduktion med Belga. Produktionen har fått stöd från Public Service Puljen, Nordisk Film & TV Fond, Wallimage, the Belgian Federal Government Tax Shelter och Europeiska unionens Kreativa Europa-program.

Viaplay och Zentropa Entertainments samarbetar även just nu på `RIKET EXODUS', den tredje och sista säsongen av Lars von Triers `Riket' producerad av Zentropa för Viaplay och DR.

Varje år kommer Viaplay att producera två engelskspråkiga storfilmer (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-annonserar-nordiskt-filmatagande-och-lanserar-hilma-med-lasse) om nordiska personer och händelser. Först ut är `Hilma', en film om den svenska konstnären och feministiska pionjären Hilma af Klint skriven och regisserad av Lasse Hallström (Oscarsnominerad för `Ciderhusreglerna' och `Mitt liv som hund') och med Lena Olin (Oscarsnominerad för `Fiender, en berättelse om kärlek') i huvudroll.

Om Viaplay Originals

Viaplay planerar att släppa minst 60 Originals under 2022. Under de senaste tre månaderna har `The Box (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-skapar-box-med-adi-hasak-och-anna-friel-1853410)'; `Kin (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-lanserar-kin-som-sitt-nasta-viaplay-original-1887374)'; `The Trick'; `Sort Of'; `Red Election (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-iscensatter-red-election-ett-internationellt-drama-med-stjarnspackad)'; `Suedi (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-bestaller-svenska-langfilmen-suedi-1861601)'; `Furia (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-slapper-furia-som-sitt-nasta-internationella-originaldrama-1842161)'; säsong två av `Det som göms i snö (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-groups-nasta-originalserie-ar-sasong-tva-av-det-som-goms-i-sno-1769077)'; `Close to Me (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-lanserar-close-me-som-nasta-internationell-originalserie-1829388)'; och `Två systrar (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-slapper-tva-systrar-som-nasta-originalproduktion-1851471)' haft premiär på Viaplay.

Nyligen meddelade Originals är `Fenris (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/dramaserien-fenris-ar-nasta-norska-viaplay-original)'; `Guldtransporten (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/guldtransporten-ar-viaplays-forsta-norska-originalfilm)'; `Billy the Kid (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/viaplay-och-mgm-tecknar-flerarigt-samproduktions-och-utvecklingsavtal)'; `Last Light (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/viaplay-och-mgm-tecknar-flerarigt-samproduktions-och-utvecklingsavtal)'; `Cell 8 (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-gor-roslund-hellstroms-cell-8-som-viaplay-original-1956601)'; `Elvira (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-presenterar-elvira-som-senaste-danska-viaplay-original-drama-1953949)'; `North Sea Connection (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-groups-nasta-internationella-viaplay-original-ar-north-sea-connection)'; `Limbo (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-lanserar-limbo-som-senaste-viaplay-original-1953116)'; `Litvinenko (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/david-tennant-gor-rollen-som-alexander-litvinenko-i-nent-group-och-itv)'; `Karma och Jonar (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-gor-karma-och-jonar-till-animerat-viaplay-original-barn-1950767)'; `Ronja (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-och-filmlance-producerar-astrid-lindgrens-ronja-rovardotter-som-stort)'; `Ida tar ansvar (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-bestaller-ida-tar-ansvar-som-senaste-viaplay-original-1941672)'; säsong två av `Maskineriet (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-startar-om-nordiska-action-thrillern-maskineriet-en-andra-sasong)'; `The Prize of Silence (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-namnger-nobel-dokumentar-prize-silence-som-nasta-viaplay-original)'; `The Uninhabitable Earth (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-och-wiip-ingar-flermarknadspartnerskap-premium-innehall)'; `Polish Murderesses (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-presenterar-sina-forsta-polska-viaplay-originals)', `Black Dog (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-presenterar-sina-forsta-polska-viaplay-originals)' och `Freedom of the Swallow (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-group-presenterar-sina-forsta-polska-viaplay-originals)'; säsong två av `Partisan (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-releases/nent-groups-canneseries-vinnare-partisan-fornyad-en-andra-sasong-1925881)'; säsong tre av `Heder (https://www.nentgroup.com/sv/news/news-relea...

Författare Cision